Minden nyár retro, minden idő múlt

2015. június 29. 11:51

Mindenkinek megvan, meglesz az ő személyes nosztalgiája, az a bizonyos Balatoni Nyár. Interjú.

2015. június 29. 11:51
Tóth Andrej
We love Balaton

»Minden nyár retro, minden idő múlt« - olvasható az Art Hekk honlapján. Lehet-e a Balatonról a nosztalgiát félretéve beszélni?


Nem lehet. Mindenkinek megvan, meglesz az ő személyes nosztalgiája, az a bizonyos Balatoni Nyár. ART HEKK az élményeimből merít, míg leányaim még csak most építik a saját kis világukat, melyben a sajtostejfeles és a csillámtetkó tökéletesen megférnek egymással.

Mikor és milyen céllal alapítottad az ART HEKK-et?

Az 
ART HEKK egy Balaton világ ihlette hand made termékek alkotta új, saját »brand«. Maga a koncepció 2013 nyarán Balatonalmádiban, a Wesselényi strand egyik vendéglátóhelyiség árnyékos asztalkájánál született meg, ahol a csésze fekete és a pohár gyöngyöző fröccs karöltve teret engedett a merész gondolatoknak.

Két apropója is van létrejöttének. Az egyik, hogy kiállítási bemutatkozásaim során rendszeresen felléptek a 
»de szeretnék egy ilyet a falamra« és ehhez hasonló látogatói igények, melyek több okból is kielégítetlenek maradtak. Célom, hogy e két világot, a galériás és a kis szériás kreatív termékek világát különválasszam, de úgy, hogy ezzel mégis támogatják egymást, több szabadságot adnak egymásnak. A másik ok nagyon egyszerű, Balatonunknak érthetetlen módon nincsen mai kreatív világa, márkája. Üres a piac. Már vannak biztató jelek, dizájntermékeket befogadó piacok (Tihanyi Piac Placc), sok-sok kezdeményezés az újraértelmezésre, épp ezért igyekszem az elsők közt lenni.

Eleinte táblaképekkel, egyedileg faragott s festett faHEKKekkel, képeslapokkal borzoltuk a kedélyeket, mára viszont alaposan kiszínesedett a termékpaletta: trendi halas felsőruházat, újrahasznosított molinókból készült strandtáskák (Medence Csoporttal karöltve), illetve a napokban fog debütálni a vidám matricatetoválás családunk, a
 Tatz gondozásával.

Nyaranta ott vagyunk a már kedvenc piacunkká vált Tihanyi Piac Placcon, részt veszünk a Kapolcsi Fesztiválon, az Etyeki Piknikeken s gyakori résztvevői vagyunk a WAMP vásároknak is. Viszonteladói láncunk is folyamatosan bővül, illetve már az Adria felé is nyitunk, Zadar irányába.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. július 09. 15:04
Nem a tejnek a fele, hanem a föle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!