A budapesti az már csak egy ilyen népség

2015. május 13. 11:47

Budapest kétmillió lakosából, durván, négyezren (lehet, túlbecsülöm) érezték úgy, hogy az ápolók, a nővérek, a mentősök, a védőnők és az orvosok megérdemlik azt, hogy kiálljanak értük. Ennek kilencvenöt százaléka maga a szakma volt.

2015. május 13. 11:47
Shepherd
Shepherd szerint

Budapest kétmillió lakosából, durván, négyezren (lehet, túlbecsülöm) érezték úgy, hogy az ápolók, a nővérek, a mentősök, a védőnők és az orvosok megérdemlik azt, hogy kiálljanak értük. 

Ennek kilencvenöt százaléka maga a szakma volt.

Ez, lássuk be, baromi szánalmas.

Kissé undorodom tőletek budapestiek.

A budapesti az az állatfaj kezd lenni, aki mindent jobban tud, és ebben a mindentudásban az is benne van, hogy nincsenek olyan problémák, amik másokat érintenek. 

A budapestit bántja, ha vasárnap nem vásárolhat, ha nincs internet-elérhetőség, ha késik a busz, ha fel van túrva a város. Ezek a problémák vérig sértik. 

Ha egy nővér havi száznyolcvan órányi felelősségért csak nettó százötezret kap, a marhára nem érdekli, mert a múltkor is sorba kellett állni az SZTK-ban, a vérvételen morogtak vele, a kórházban egy csöngetés után nem jött azonnal az ágytál… 

Az persze a budapestit nem érdekli, hogy jelenleg három nővér munkáját végzi egy. Az sem, hogy egy mentős kevesebbet keres, mint a szemétszállítók a kukás kocsin, és az sem izgatja fel, hogy a diplomás védőnők három éve nem kaptak bérfejlesztést.
Igaz, a budapesti azt is mítosznak érzi, hogy négyszázezer gyerek éhezik, és kétmillióan élnek a létminimum alatt.

A budapesti az már csak egy ilyen népség.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. május 13. 20:37
Hát Istenem! Nem mentek tüntetni, mert az a szegedi rosszarcú polgármester a minap azt mondta, hogy Orbán megbukott, úgy gondolták, hogy akkor már okafogyottá vált a dolog.
kjkj945
2015. május 13. 16:05
Budapesti vagyok. Ez a söpredék, rossz pásztor, szemét népségnek mer nevezni! Mandi az ilyen na hagy ne mondjam ki tiltsa már ki és ne szemlézze!
Szúnyog
2015. május 13. 15:51
Ez a Shepherd egy fasz. Mindig is az volt. Minek szemlézni?
pemete jakab
2015. május 13. 14:24
"durván, négyezren..." Ekkora számnál a mennyiség még korrelálhat a minőséggel. Nem úgy, mint választások esetén (több millió szavazó), ott egyértelmű a minőségi romlás, aminek meg is van az eredménye, immár 25 éve. Csupán az a kérdés, hogy az előbbi halmaz, mennyire részhalmaza a másiknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!