Útszél és az árok

2015. április 03. 07:20

Kísérteties az analógia a Fidesz-KDNP jelenlegi médiauralmi törekvéseiben, azzal a különbséggel, hogy korábban az MDF vezette koalíció nemcsak túlzott önfényezésével, hanem az ellenfelek lejáratásával is foglalkozott.

2015. április 03. 07:20
Nagy Zoltán
Népszava

„»Senkit nem hagyunk az útszélén« - mondta Orbán Viktor évekkel ezelőtt. És mint mindig, a miniszterelnök ezúttal is igazat mondott. Mert mára – kivéve a szűk elitet – mindenkit az árokba »rugdostak«. Így aztán a látszat híján, valóban nem érzékelhető a hétköznapi valóság és a győzelmi jelentések közötti »ordító« ellentmondás. Nagyon is valóság mindez, legalább is a szó erkölcsi, mentális értelmében. Aki mindezt nem hiszi, nézze folyamatosan az új M1 adásait, meg fogják győzni.

Hogy miért e látszólagos inkoherencia? A közmédia televíziós csatornájának sikerpropagandája dagályos, túláradó. Olyannyira, hogy a szoclib felfogással aligha vádolható Wittner Mária, Jankovics Marcell, Schmidt Mária és mások is figyelmeztetnek a kormány torz médiapolitikájára. Úgy tűnik, ők még emlékeznek a diktatórikus modellre és az 1989-es alkotmány 6. cikkelyére: »(1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze. (2) A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát.« És talán mert még emlékezetükben van az Antall-Boross kormányt »kiszolgáló« médiamunkások túlteljesítése az ülepfényezésben, amivel az MSZP és az SZDSZ annak idején a mainál fölényesebb parlamenti többségez jutott.

Kísérteties az analógia a Fidesz-KDNP jelenlegi médiauralmi törekvéseiben, azzal a különbséggel, hogy korábban az MDF vezette koalíció nemcsak túlzott önfényezésével, hanem az ellenfelek lejáratásával is foglalkozott. Patás ördög képében feltüntetve a »komcsikat«. Meggyőződésem, hogy az »Akkor(i). Amikor(i)«. mai szlogen akaratlanul is 10-15 százalékot szállított/szállít 1994 és 2018 nyerteseinek, azzal a különbséggel, hogy míg ezúttal az ellenzék még mindig a sebeit nyalogatja és egymásra fanyalog, nevető harmadikként a Jobbiknak nyit szabad utat a demokrácia letéteményeseivel szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. június 21. 21:56
A zsidó nép szava miért tartozna a magyarokra?
balbako_
2015. április 07. 16:48
. "Pedig a folyó fizetési mérleg egyenlege évek óta pozitív, a költségvetési hiány tartósan a Brüsszelben elvárt szint alatt van, a külső adósság csökken, a foglalkoztatottság javul, az infláció alacsony szinten stabilizálódott, a lakosság eladósodottsága csökkent, és a devizahitelezés pénzügyi bombáját is sikerült hatástalanítani. Súlyos áldozatok árán, de a konszolidáció lezajlott, a magyar gazdaság többé-kevésbé tiszta lappal vághat neki a következő éveknek – olvasható a Népszabadságban." Ennyit az "árokba rugdosott mindenkiről" méghozzá a nem Orbán imádó Népszabadság interpretációjában. Akkor miért tetszenek hülyeséget beszélni?
pkarcsi
2015. április 06. 22:28
Mocsok libsi népszarás,ne foglalkozzál a tanult magyar emberek dolgaival.Te csak nyaljad tovább Fletó seggét vörösre.
puszika
2015. április 06. 22:28
Ne nagyzolj Nagy Zoli! Az már csak hab a tortán,hogy ezzel a szösszenettel Bokros Lajoskát,Pusztai Erzsikét no meg Herényi Karcsikát is jól seggbe rúgtad! Pedig ugye ők harcostársak! Már egymást is gyilkoljátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!