Nőgyülőlő? Habsburg-imádó? Álcuki?

2015. március 04. 21:11

Voltam már náci, cigány, zsidó, homoszexuális, orosz ügynök, iszlámimádó, keresztény fundamentalista, ezoterikus és még ki tudja, mi minden. A politika ilyen szakma. Interjú.

2015. március 04. 21:11
Vona Gábor
Alfahír

Például elküldi a cigányellenes posztolót három napra a cigány származású jobbikoshoz?


Akár. Sokat kaptam ezért innen is, onnan is, pedig szerintem két dolgot kellett észrevenni mindenkinek. Egyrészt a Jobbikban ezek szerint vannak tisztességes cigány emberek, ergo a Jobbik nem cigányellenes, másrészt a Jobbik nem következmények nélküli párt, és a kollektív ítéleteket nem tűri meg.

Kérdés, hogy ezt elhiszik-e önöknek.

A Jobbiknak egyetlen olyan programpontja, törvényjavaslata nem volt, nincs és nem is lesz, amely magyar állampolgárok között különbséget tenne bőrszín vagy vallás alapján. Amíg én vagyok az elnök, ez így is marad. Ha kormányra kerülünk, minden tisztességes embernek jobb lesz.

És aki nem tisztességes, és mondjuk még cigány is?

Annak rosszabb. Nem azért, mert cigány, hanem azért, mert tisztességtelen. Ő börtönbe megy, ahogy a tisztességtelen magyar is.

Ön felállt volna Schweitzer rabbi emlékére? 

Persze. Ismertem, mert az egyetemen hallgattam az előadását. Az interneten keringő mondatok, amiket neki tulajdonítanak, nem igazak. Sajnos ez sokakat megtévesztett vele kapcsolatban. (...)

Mit szólt a felesége ahhoz, hogy Ön is »nőgyűlölő«?

Hm. Azt, hogy soha többé nem fogja elpakolni a használt zoknimat a kanapéról.

Viccnek nem rossz, de az Origó szerint az Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémián, ahol ön is tanít, »nőgyűlöletet« oktatnak…

Nevetséges. Voltam már náci, cigány, zsidó, homoszexuális, orosz ügynök, iszlámimádó, keresztény fundamentalista, ezoterikus és még ki tudja, mi minden. A politika ilyen szakma. Az emberről sokfélét mondanak, ennek is el kellett jönnie.

Akkor nem gyűlöli a nőket?

Senkit sem gyűlölök, a nőket pedig végképp nem. Ami zavar, az az erőszakos feminizmus.

Miért?

Mert szerintem egy alapvető tévedésből indul ki. A nőket férfiakká akarja változtatni, hogy egyformák legyünk. Az egyenlőség, az egyenrangúság legitim cél, én is egyetértek vele, de az, hogy egyformává váljunk, az szerintem beteges. Ebből jönnek elő a szakállas nők. A nemi szerepeket az Isten, vagy akinek így jobban tetszik, a természet szabta ránk. Az a dolgunk, hogy kihozzuk belőle a legjobbat. A nők feladata, hogy nők legyenek, a férfiaké pedig, hogy férfiak. Ennyire egyszerű.

Tehát mosogassanak otthon?

Dehogy. A női szerepek alapvetően változtak meg. A feleségem is értelmiségi nő, folyamatosan keresi a kihívásokat, cikkeket ír, nemesi családokról kutat, újabb és újabb tervei vannak. Persze az tény, hogy nőként sokkal türelmesebb a fiunkkal, ő takarít és teremt a lakásunkból otthont. Egyébként jól főz, bár abban én sem vagyok rossz. (...)

Az is elterjedt, hogy restaurálni akarja a Habsburgokat.

Istenem, hányszor cáfoltam már ezt! Most komolyan, hogyan néznénk ki együtt: Habsburg György és Vona Gábor?

Tényleg bizarr. Akkor nem teszi a fejére a koronát?

A monarchikus államforma és a Szent Korona-tan iránti tiszteletemet sohasem tagadtam, de ez nem jelenti azt, hogy Habsburg-párti lennék. Vannak kisebb legitimista körök Magyarországon ma is, de én nem tartozom azok közé, akik el tudják képzelni, hogy Magyarországon újra a Habsburg-dinasztia uralkodjon.

Akkor ki lenne a király?

A helyzet az, hogy szerintem ez egy érdekes és fontos kérdés, de teljesen hipotetikus. Nem hinném, hogy Magyarországon az elkövetkezendő évtizedekben ez a kérdés érdemben felmerülhet. Sem »koronaérett« királyjelöltet, sem »királyérett« társadalmat nem látok. A Jobbik elnökeként most olyan kérdésekkel kell foglalkoznom, hogy meg lehet-e állítani a fiatalok kivándorlását, a sötét demográfiai trendeket, a magyar gazdaság újraindítható-e, mik lesznek a kormányzásunk főbb célkitűzései. (...)

Hogyan látja a tapolcai választást? Állítólag esélyesek.

Szerintem is. Tapolcán ősszel már nyertünk. Jó jelöltünk van, jó programunk és erős a támogatottságunk.

Veszprémben is ezt mondta.

Ma a legnagyobb mozgósító erő az ellenzéki oldalon, hogy kiről gondolják azt, meg tudja verni a Fideszt. Ott Kész Zoltánról hitték el az emberek, ezért győzött. Ózdon és Mezőtúron rólunk, és bízom benne, hogy Tapolcán ismét a mi jelöltünk, Rig Lajos lesz a befutó. (...)

Hová vezet majd az első útja kormányfőként, ha nyernének?

Németország, Oroszország és Törökország. Egy ilyen hármas körutat tervezek. (...)

Majd segítséget kér Orbán Viktortól, hiszen őt sokszor mentették már meg a németek.

Ha valamit irigylek tőle, akkor az pontosan ez a nagyszerű német kapcsolat. Ez Magyarország számára valóban nélkülözhetetlen. Sokat kell még dolgozni azért, hogy a németek megértsék, hogy a Jobbik nem egy neonáci párt, ahogy azt az ottani sajtó egy része beállítja, hanem egy nemzeti néppárt. De azt hiszem, minden egyes nappal közelebb vagyunk ehhez is. (...)

És mi lesz az Egyesült Államokkal?

Bármennyire is hihetetlen, én nem akarok az USA-val rosszban lenni, csak azt nem szeretném, ha a saját geopolitikai érdekeik miatt belesodornának bennünket az Oroszországgal vívott háborúba.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. március 05. 12:34
Vona kommunikációja óvodás szintű.
Zokni
2015. március 05. 09:23
"Voltam már náci, cigány, zsidó, homoszexuális, orosz ügynök, iszlámimádó, keresztény fundamentalista, ezoterikus és még ki tudja, mi minden. A politika ilyen szakma..." - mondja. Nahát! Azt nem mondták, hogy nyilas? Mert, hogy speciel az még ma is az.
BőröndÖdön
2015. március 05. 08:29
Gábor,a báránybőrbe bújt farkast rólad nevezték el...
kaffogó hebrencs
2015. március 05. 08:26
Gabikám, maradtál az, aki voltál, egy pénzért idegeneknek dolgozó magyarellenes ügynök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!