Önkormányzati feladat-e a sport támogatása?

2015. március 27. 17:31

Szükség van példaképekre, ideálokra, sikertörténetekre, hogy megnyerjük a fiatalokat a sportoláshoz, hogy egészséges életmódra nevelhessük őket.

2015. március 27. 17:31
Schmidt Csaba
Urbánus

Hogyan segítenek ebben az élsportolók? Csernoviczki Éva bronzérme után csak Tatabányán közel 100 gyerek kezdett el cselgáncsozni. Mindannyian azért kezdtek edzésre járni, hogy egy olimpikon mellett tudjanak felkészülni, álmaikat megvalósítani. Ebben nekünk, az önkormányzati vezetőknek is segítenünk kell az edzőtermek, iskolai tornatermek, sportcsarnokok építésével, az egyesületek működésének támogatásával, az ösztöndíjjakkal, ám mindehhez szükségünk van a szülőkre és az edzőkre is. Hiszen csak együtt tudunk olyan közösséget létrehozni, amely hozzájárul a sikerhez, samelyet utána a város közössége is a magáénak érezhet.

Minden közösségnek magának kell meghúznia a határokat, hogy mennyit fordít utánpótlásra, élsportra és mennyit a tömegsportra. Városunk törekszik az egyensúly megtalálására, ezért is támogatjuk folyamatosan a városi kispályás focibajnokság feltételeinek javítását, hiszen ebben a bajnokságban közel ezren rúgják a labdát hétről-hétre, amit a napokban átadott, új, fűthető sátorral fedett műfüves pályán már nem csak nyáron és tavasszal, hanem télen is megtehetnek.

Sportolás nélkül nehéz elképzelni az egészséges életmódot, ezért is kapott kiemelt helyet az Egészséges Tatabányáért Programban is a fiatalok sportra nevelése, amelynek egyik arca éppen az olimpiai bronzérmes cselgáncsozónk lett. A mi Évánk azóta is szívén viseli a program sorsát, lelkesen segíti a tatabányai fiatalokat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. március 28. 15:50
Nem, nem az.
magyar zsidó nincs csak magyarORSZÁGI
2015. március 28. 11:50
LÓFASZT, már bocsánat! Egy kisgyerek nem azért megy el sportolni, mert felfogná, hogy mi az, hogy olimpiai bajnok.
antioligarcha
2015. március 27. 17:38
Amíg 5-15.000.-Ft egy gyerek sportolása (karate, foci, atlétika, stb.) a nem is túl felszerelésigényes sportágakban, addig süketelés az egész. Ha kérdeznék, még azt is megmondanám hogy melyik korosztálytól kell azt a pénzt elvenni, amiből ingyenes gyereksportot lehetne csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!