Paks titkosítása: a magyar nép elleni puccs beismerő vallomása

2015. március 04. 08:21

Értem én, hogy Magyarország nem lesz gyarmat, és az oroszok majd megvédenek minket a mocskos kapitalistáktól, de komolyra fordítva: ez a következmények nélküli sunnyogás igazán elkeserítő.

2015. március 04. 08:21
H_A
Hacsaknem

Értem én, hogy Magyarország nem lesz gyarmat, és az oroszok majd megvédenek minket a mocskos kapitalistáktól, de komolyra fordítva: ez a következmények nélküli sunnyogás igazán elkeserítő. És e tekintetben nem kérdés, hogy a titkosítás nem más, mint egy pőre beismerő vallomás. Mert ugye, ha minden tiszta lenne, már régen gomolyogna a tömjénfüst, zúgna a melldöngetés, vállveregetés, a csapból is a szerződés részletei folynának. Ezért a fanyalgók kedvéért hangsúlyozom: itt nem az a kérdés, hogy egy következő kormány egy tollvonással megszüntetheti a titkosítást akkor is, ha 120 évben állapították volna meg azt, így nem kell fölöslegesen vihart kavarni a biliben. Sajnos ez sem enyhíti annak súlyosságát, hogy még az is elképzelhető: szó nincs itt semmiféle atomerőmű-bővítésről. De ha mégis, akkor ezt a több milliárd eurót a magyar állampolgárok fizetik ki, az oroszok csak hitelezik. Tényleg nem zavar minket, hogy ennek egy részét titkosítás címén a szemünk láttára, közönyös hallgatásunkat kihasználva, lopják el? (Remélem a nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva nem attól rettegnek az urak, hogy én is atomerőművet építek a nem létező kertem végébe.)

Ha most megint hallgatunk, és ezt is lenyeljük, akkor a nevünket adjuk ahhoz, hogy ebben az illiberális demokráciában mindent, abszolút mindent meg lehet tenni. Ha elviseljük, hogy Paksról ilyetén módon kussoljanak és hazudjanak a szemünkbe, tulajdonképpen mi titkosítjuk ennek a kormánynak a bűneit. Akkor újra kiállítjuk saját szegénységi bizonyítványunkat: hogy nem érdekelnek a közügyek, hogy legfeljebb egy kis rezsimorzsától, azaz nagylelkűnek csomagolt könyöradománytól villanyozódunk fel, hogy legjobb esetben is egy pár száz forintos internetadó miatt ráncoljuk össze a homlokunkat. Saját szánalmasságunknak állítunk szobrot azzal, hogy egy 30 éves titkosítással megfejelt 3 ezer milliárdos lenyúlással sem lehet kihozni bennünket a sodrunkból. (Bezzeg, ha a Szulejmánt venné le a műsoráról az RTL...)

Ébresztő! Nem kellene megvárni, hogy harminc év múlva a világ eldugott üdülőparadicsomaiban rejtőzködő fideszeseken próbáljuk számon kérni az ország adófizető polgárai, gyerekeink, unokáink gyalázatos eladósítását! Nagyon nem kellene megvárni...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. március 04. 15:48
Kádár népe ennyit tud...
1120
2015. március 04. 13:51
"Értem én, hogy Magyarország nem lesz gyarmat, és az oroszok majd megvédenek minket a mocskos kapitalistáktól, de komolyra fordítva: ez a következmények nélküli sunnyogás igazán elkeserítő." Ez valóban elkeserítő lenne - ha így lenne. Ez azonban csak a te buta fejedben létezik - szerencsére.
Horst_Tappert
2015. március 04. 12:35
Káprázatos, ahogy itt a teljes ballib csorda üvöltve bizonyítja be, hogy mennyire képtelen értelmezni azt a szöveget, amit elolvas. A sokat citált 2008-as Orbán idézet arról szól, hogy az akkori kormány úgy akart megállapodni, hogy annak részleteit az ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK SEM ismerhették meg. És ezt a senki által nem ismert szerződést akarták titkosítani. Meséljétek már el nekem, hogy a mostani esetben mit nem ismerhettek meg a képviselők? Bizottsági üléseken, parlamentáris üléseken is téma volt. Minden képviselő megismerheti a részleteket. És nem 48 órával előtte szóltak, hanem már egy éve ezen verheti a nyálát a t. ellenzéki oldal. És ezt a szerződést nem a képviselők elől titkosítják, hanem nemzetbiztonsági okokból a plebs elől. És ez teljesen természetes.
brabant89
2015. március 04. 09:57
"Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak. Hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország fölemelkedését, vagy éppen meggyengülését." Igen, Viktor. Ilyen szerződést nem lehet kötni. Te nem is kötöttél 10 évre titkosított szerződést. Csak a balfasz Gyurcsány kispályázik 10 éves titkosítással. Te mindjárt 15-tel kezdtél (mint a teniszben), aztán lett belőle 30.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!