Nőnap? Oké, de mit kezdjünk a Femennel?

2015. március 09. 16:12

Súlyos és indokolhatatlan igazságtalanságok szegélyezik egy nő útját, de ez a férfiaknak is sokkal alattomosabb és hosszabb távú károkat okoz, mint a rövid távon és látványosan élvezhető privilégiumok.

2015. március 09. 16:12
Ertsey Katalin
Dinamó blog

„Nem a Charlie Hebdo, a Femen, a Pussy Riot és Conchita fogja előrevinni a vitát. Néha ijesztő, de legtöbbször szórakoztató, hogy ugranak rá az általuk dobott gumicsontra a kirakatkeresztények, a magukat erkölcsi piedesztálra képzelő megmondók. És nem is azok fogják előrevinni a dolgokat, akiknek a katolikus egyházról kizárólag a pedofil papok jutnak az eszébe.

Nem ők fognak változtatni a nők legsúlyosabb problémáin. Azon, hogy az erőszak minden ötödik-harmadik nőt elér élete során, hogy a bántalmazott nők a mai napig nem tudnak hova fordulni Magyarországon, hogy a nők politikai képviseletét minden létező módon akadályozza a teljes politikai elit, beleértve a magát nőpártinak mondó baloldal, nem beszélve a liberálisokról, akik konkrétan a KDNP álláspontját osztják. Azon, hogy statisztikailag kimutathatatlan azon családok száma, ahol a szülők egyenlő arányban osztanák meg a családi feladatokat és emiatt egy magyar nő munkaerőpiaci helyzete 37 %-kal romlik, ha gyereke lesz, míg egy magyar férfinak 8 %-kal javul, elvégre most neki kell eltartania a családot, amíg az anyuka otthon van a gyerekkel.

Súlyos és indokolhatatlan igazságtalanságok szegélyezik egy nő útját, de ez a férfiaknak is sokkal alattomosabb és hosszabb távú károkat okoz, mint a rövid távon és látványosan élvezhető privilégiumok. Éppen ezért a megoldás felé nem az indulatvezérelt, a férfiakat hibáztató, a policy típusú megoldások keresését elutasító, destruktív szervezeti vagy egyéni magatartás vezet – ezt én vakkomondorozásnak szoktam nevezni, és közeli rokona a stadionozásnak –, hanem a férfiakat és a férfiak által súlyosan dominált és sajnos mélyen tájékozatlan, hatalmon lévő partnereket felvilágosító, konstruktív, háttérben, csöndben lobbizó, kitartó és nehéz munka.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2015. március 10. 09:19
"a nők politikai képviseletét minden létező módon akadályozza a teljes politikai elit" Azaz, hogy? Általános és titkos választójog van, vannak női szavazók, talán többen is, mint férfiak, akkor? "kirakatkeresztények, a magukat erkölcsi piedesztálra képzelő megmondók" Kirakatzsidók él kirakatmuszlimok is vannak és kirakatbuddhisták is? Vagy csak kirakatateisták, akik "a magukat erkölcsi piedesztálra képzelő megmondók" is egyben? "bántalmazott nők a mai napig nem tudnak hova fordulni Magyarországon" Segítek: Látlelet, rendőrség, bíróság... "Azon, hogy statisztikailag kimutathatatlan azon családok száma, ahol a szülők egyenlő arányban osztanák meg a családi feladatokat" Tessék mondani? Egy ebéd élkészítése hány fűnyírással ér fel? És, ha a férfi porszívóz és a nő lapátolja a havat az hányszoros szorzót ér? És ha a nagymamának van töke, akkor most ő a nagypapa vagy csak valami terndi ájrópai pc izé?
atila68
2015. március 10. 08:44
Mi köze ehhez az egész cirkusznak az egyházakhoz?
Szúnyog
2015. március 10. 00:56
Roppant toleráns voltam. Csak a cikk felénél nyomtam a piros gombra.
puszika
2015. március 09. 18:48
Le sem tagadhatja LMP-s multját,kedves Ertsey! A demagógia tort ül az értelem felett!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!