Rigómező valósága – hét éve lett független Koszovó

2015. február 17. 14:03

Koszovó mint állam fenntarthatatlan, NATO- és EU-tag szeretne lenni, de minek. Koszovóban az emberek középkori sorban élnek, és vagy elmennek iszlám zsoldba harcolni és meghalni, vagy szerencsét próbálnak Európában.

2015. február 17. 14:03
Varga Iván
KreaMedia

„Koszovó hét éve ezen a napon kiáltotta ki függetlenségét, de minek? Egyedül USA érdeke volt, Európát gyengíteni, ahogy most Ukrajna esetében is ez a célja. Szerbiát az a NATO bombázta szét, mely a mai napig nem ismerte el Koszovót!

Mi barátai vagyunk a koszovóiaknak, hisz az Egyesült Államokat Németországot vakon követve, és némi nemzeti precedenst teremteni kívánva sikerült elismernünk egy soha nem volt országot. Hát tessék... 

Érdekes, és a világ számára felfoghatatlan hogy lehet, és minek van Európa térképén két albán állam. Az ENSZ az egyiket elismeri a másikat nem. Koszovó önmagában nem ér semmit, talán a bányái (na vajon kik vásárolták fel őket, mit bányásznak ott olcsón, potom pénzért maguknak a fegyverkezéshez)? Koszovó mint állam fenntarthatatlan, NATO és EU tag szeretne lenni, de minek. Koszóvóban az emberek középkori sorban élnek, és vagy elmennek iszlám zsoldba harcolni és meghalni, vagy szerencsét próbálnak Európában. Ebben amúgy nagy gyakorlatuk van, a lakosság 10-20 százaléka dolgozott már a volt Jugoszlávián kívül, csak visszatelepedtek, vagy épp visszavárják teljes Koszovóban ragadt klánjukat.

Most már csak az a kérdés, milyen alapon tekinthetők koszovói barátaink politikai menekültnek, és mit kezdünk velük, ezekkel a hadviselt, háborút, maffia önkényt látott fiatalemberrel és nagy szaporulatot produkáló családjaikkal? Gazdasági menekültként, meddig élhetnek a jóléti társadalmak nyakán, mikorra várható beilleszkedik az őket befogadni hajlandó és képes társadalmakba?

Ha nem kellenek az északi államoknak, visszajönnek e hozzánk, a baráti országba? És amennyiben a számukra megélhetést, de mintát nem feltétlenül jelentő Európa nem képes megoldani a problémát, a menekülők, dühe, elkeseredettsége nem fordul e ismét iszlám radikalizmusba.

Ne feledjük, ugyanezek az emberek hét éve fél Makedóniát is elfoglalták, és a szerbeken kívül ELŰZTÉK az összes cigányt: igen vallási és etnikai alapon. Háborújukat mint most az »Iszlám Állam«, köztörvényes cselekmények garmadájával, a külföldön élők kötelező forradalmi adójából, gyerek, ember és szervkereskedelemből, drog és fegyvercsempészetből pénzelték. A Pristinától - Londonig kiépült bűnszövetkezetet senki nem számolta fel, bármikor aktivizálható, tagjaik bármikor radikalizálhatóak. Csak erről valahogy nem sikerül beszélniük a politikusoknak, akik persze minderről tudnak. akik azt is tudják, miért nem egyesül az úgy ahogy működő, mindenki által elismert Albánia és Koszovó.

Hiszem, hogy minden embernek, joga van a boldoguláshoz, a világ bármely pontján, amennyiben azt az ott élők jogrendszere számukra lehetővé teszi.

A probléma, megoldatlan, a problémát magunknak teremtettük, háborúval. Még nem késtünk el a jogalkotással. Ők eddig szeretkeztek: nem háborúztak, most pedig megjelentek határainkon.


A rigó mező valósága (első rész a bevándorlásról)

A rigó mező valósága (második rész a bevándorlásról)

A rigó mező valósága (harmadik rész a bevándorlásról)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2015. február 18. 07:55
" akik azt is tudják, miért nem egyesül az úgy ahogy működő, mindenki által elismert Albánia és Koszovó." Én nem tudom, van valami pletyka, amiről lemaradtam? Tényleg, miért nem?
GV0917
2015. február 17. 15:37
Iván! Van egy gyanúm! VALAKIK szántszándékkal küldik őket! Na ezt kapard ki!Ha kideríted, az bravúros dolog lesz! De nehogy azt hidd, hogy ezért külföldre menni!
Antigoné
2015. február 17. 14:44
Sok igazság van a cikkben, de a helyesírást mg kicsit gyakorolja a szerző! ("visszajönnek e - kötőjel nélkül)
pitypang1125
2015. február 17. 14:29
Rohadjanak meg! Igazuk van az Oroszoknak! Ahol csak a jenkik megjelennek ott káosz, rombolás, és soha nem látott nyomor veszi kezdetét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!