Nyuszika ma sem nyit ki

2015. február 04. 08:40

A magyar baloldali és liberális politikai elit (politikusok, közírók, aktivisták nagy része, (tisztelet a kivételnek), valahol a fogtündér szintjén képzeli el a politikát.

2015. február 04. 08:40
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

A vasárnapi tüntetésen újra megdőlt az egy négyzetméterre jutó Orbán-leváltások rekordja. Az általam mélyen tisztelt Hammer Ferenc megjegyezte: ma minden politikai szereplő egyetlen feladata, hogy elkergesse Orbánékat. Vajda Zoltán nagy levegőt vett, elmondta, hogy őszinte lesz, kivárt, majd közölte, voltak hibái az elmúlt 25 évnek, de a legfontosabb, hogy elkergessük Orbánt. (…)

A magyar baloldali és liberális politikai elit (politikusok, közírók, aktivisták nagy része, (tisztelet a kivételnek), valahol a fogtündér szintjén képzeli el a politikát. Majd berakjuk az »Orbán takarodj!« transzparenst, meg a tüntetős szelfit, esetleg az Index-tudósítás kinyomtatott verzióját a párnánk alá, és holnap reggelre már nem is lesz itt a Viktor. Pedig attól, hogy elmondjuk Orbán takarodj, attól, hogy elmondjuk el fogjuk kergetni Orbánt ez nem fog sikerülni. És ameddig erről beszélünk, és nem a baloldali és liberális politikai közeg bajairól, a közelébe se jutunk Orbán leváltásának.

Lehet mucsaizni a Fideszt és a Jobbikot. De mindkét párt jobb ma szellemi és infrastrukturális, tudás és vízió tekintetében bármilyen képződménynél, amely tőlük balra helyezkedik el. A választók legnagyobb része egy éve nem azért szavazott a Fideszre, mert buta, hanem azért, mert az volt a racionális választás. ()

De sajnos még Kantot se ajánl a baloldali és liberális politikai elit. Egyetlen ajánlatuk, hogy bízz a fogtündérben, majd leváltja Orbánt. Ez a szint, ezen a szinten áll az infrastruktúra, gondolat, és vizió nélküli ellenzék ma Magyarországon. Az elmúlt hónapok tüntetéseinek két legőszintébb pillanata pontosan (és nem véletlenül) az a két tüntetés volt, amelyet leginkább megosztotta az embereket. A november 17. Közfelháborodás napja, amikor a színpadról őszintén vágták a valóságot az emberek képébe, el lett baszva itt ez a demokrácia nevü dolog, és ezért nem csak Orbán a hibás, hanem mi akik hagytuk, és akik hagyjuk most is. A másik pedig a január másodikai tüntetés, ahol ki lett mondva, nem egyszer hanem sokszor, hogy nem 0-án állunk hanem még lejjebb. Nyilván a műértő közönségnek egyik se tetszett, megszokták már, hogy azt fogják hallani, amit hallani akarnak, ahelyett, ami a valóság.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2015. február 04. 11:40
Kivételesn korrekt írás a kettősmércés Kettős Mércétől. :-) Ahogy már írtam korábban, a dedós hőbörgés-hisztizés, primitív zorbántakarogggy édeskevés. Valós, vonzó alternatíva kidolgozása, na az meg marha nehéz - a szárszói panoptikummal a nyakukon meg egyenesen lehetetlen. Amíg ezeket, meg a lejárt szavatosságú mantráikat nem hajítják ki a kukába, addig ezen a szinten fognak ácsorogni. Ahogy látom, a feltörekvő újabb generációs soros-pénzelte "civilek" sem különbek a chartás nagy öregeknél, a Bősz Anett-féle ostobenkókról már nem is beszélve. Ha ezek jelentik az új bal-lib politikusi generációt - no meg a mélysötét demagóg Szabótimi -, akkor bizony nem ők lesznek a kormány kihívói legközelebb, hanem a rettegett "nácikok". :-)
fractalized.bitstream
2015. február 04. 10:25
Nyilvánvaló, hogy ezek egyszerűen megélhetési ellenzékiek. Fujják a nyugaton divatos szlogeneket, amelyekért cserébe kapják a norvég zsetont. A a leghangosabbjaik meg kapnak valami zsíros állást egy EU-s zabhegyező-szervezetnél (amelyik pl. aa demokrácia állapotát vizsgálja)
Antigoné
2015. február 04. 10:03
A második Orbán-kormány tömegével kínálja tálcán a baklövéseket, az úgynevezett baloldalnak pedig a fent elemzett szánalomra futja. Ezért nem lesz itt változás 2018-ig, sőt utána sem.
yanoo
2015. február 04. 09:11
" És ameddig erről beszélünk, és nem a baloldali és liberális politikai közeg bajairól, " Na, azok vannak dögivel.Úgy látszik, már nem kell antiliberálisnak lenni, hogy rájöjjön valaki, hogy ez a magyar gyakorlati liberalizmus valamiért nem kelendő ebben az országban.Lassan eljut valaki a " miért? " kérdőszócskáig is.De addig még elveszítenek két választást és fejlődhet az ország.Ráérnek rombolni akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!