Orbán Viktort egyre jobban tisztelik a szerbek

2015. január 20. 14:47

Orbán Viktornak egyre komolyabb rajongótábora van a szerbek között.

2015. január 20. 14:47
Varga Iván
Facebook

„Orbán Viktor, akit egyre jobban tisztelnek a szerbek!? MIVAN? HÁT EZ! Lehet anyázni, és lehet megérteni...

Orbán Viktornak egyre komolyabb rajongótábora van a szerbek között. Ha belegondolunk, miért is, nincs min csodálkoznunk, de mindez a koránt sem makulátlan szerb-magyar viszonyt tekintve azért mégis csak meglepő! Az alábbi FB posztot 4 973 kedvelték, 767 megosztással, 221 hozzászólás mellett, ami szerbek közt szólva sem rossz)! »Magyarország elkergette a Világbankot, és a Monsantot. Folyamatosan tüntetnek a kormány ellen néhány ezren, a civil szektor kezdeményezésében, akiket nyugatról pénzelnek. Ezért én támogatásomról biztosítom Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, azon személyes bátorsága okán, melyet a nagy korporációk és bankok nyomásgyakorlásával szemben tanúsít, a magyar népnek meg azt kívánom, hogy ne történjék meg velük az ukrajnai forgatókönyv!«

Mindezt ottani médiában nem ismeretlen Boris Malagurski vetette fel, és a a vége (?) az lett, hogy a hozzászólók, már egy Orbán melletti szimpátiatüntetést (helyi CÖF?) is kilátásba helyeztek, ötletként.

Akkor nézzük az általam mazsolázott és fordított tipikus (nem érdektelen és nem tanulság és tanúság nélküli) hozzáoszlásokat?! Utána rátérek egy kis helyzetelemzésre is, ha valaki nem tudná mi van Szerbiában, mire föl ez a Viktor, azaz Hős imádat.

Vannak cifrábbak is, de maradok a fő jellemzőknél:

"Ne engedjük meg a magyaroknak, hogy okosabbak és bátrabbak legyenek nálunk, azokkal szemben, akik tönkre akarják tenni mások hazáját."

"Nekünk is kell egy Orbán!"

"Egy szuverén ország elleni támadást mindig a "civilek" kezdik és ha ez nem jár sikerrel, jön az amerikai csizma"

"Nagy hiba, hogy a mi nagy plagizálóink, nem a magyar utat másolják"

"BRAVÓ"

"Ne hagyd magad Viktor!"

"Hajrá Magyarok!"

"Ej, ha mi tudnánk így"

"Bátor ember! Váljék becsületére!"

"Amerika teljesen beleszédült, abba az ideába, hogy az egész világot ellenőriznie kell. Tartsátok magatokat magyarok!"

"Legalább valakinek van gerince is..."

"NEHEZEN JÖN KI EBBŐL VIKTOR, A BIRODALOM VISSZA FOG VÁGNI!"

"Minden elismerésem a Magyaroké!"

És persze a nagy vágyálom:

"Oroszországnak tövestől ki kéne szakítania Magyarországot az EU és a NATO öleléséből..."

"Hozzunk össze egy tüntetést Szerbiában Orbán mellett?"

Szerbia totális szerkezeti, gazdasági és társadalmi válságban sínylődik Jugoszlávia és saját szétbombázása óta. Macedóniát, (Koszovót) Albániát, Bosznia és Hercegovinát kivéve, jelentősebb szomszédai mind EU tagok. 2012 márciusa óta hivatalos EU tagjelölt. Felvétele érdekében (az Unió ebben a ciklusban tudomásom szerint nem tervez tagfölvételét) olyasmit kérnek az országtól, ami társadalmilag és politikailag nehezen válható. Ugyanakkor külső segítség nélkül az ország, jelenlegi állapotában fenntarthatatlan. (Érdekes ugyanakkor, hogy mindenfajta orosz ígérgetés ellenére, nem Oroszország - és nem is Magyarország - a fő üzleti - export, import - partnerük, hanem, Németország, Olaszország és Románia.) A szerb igen büszke és csökönyös népség (anyám is az:), nem adja magát oda egykönnyen az USA (Világbank, Monsanto, ...) befolyásának. Bár nem sok lehetőségük van, nem kívánják az ország kiárusítását és gyarmattá tételéét: na ezért népszerű arra felé Orbán Viktor! (Nem beszélve arról, hogy a szerbek most úgy járnak, Magyarországba vásárolni, fürdőzni, kávézni, mint mi tettük, azt a valahai Jugoszláviában: vágyakozva. A magyar miniszterelnökben - az ottani ellenzék, a hazaival szemben - valószínűleg egyfajta harmadik utas politikust lát: tehát nem Kádárt, hanem Titót!) Mindenesetre rég volt ennyire baráti a két nép közötti viszony és ez cseppet sem mellékes. De ettől még nem jó magyarnak lenni Szerbiában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
népoldali56
2015. január 21. 13:05
Félretenni a régi sérelmeket,és A KÖZÉP EURÓPAI NÉPEK ANTILIBERÁLIS ALAPON ÁLLÓSZÖVETSÉGE A FÜGGETLENSÉGÜK VÉDELMÉBEN! Ütközőzónaként az agressziv USA és Eu valmint az Orosz Birodalom között. A józan ész, minden háború elkerülése,és a önérdek ezt kivánná.
kukagyerek
2015. január 21. 09:58
"Orbán Viktort egyre jobban tisztelik a szerbek" ............... Hazug kormánypropaganda!
koronaszepe
2015. január 21. 09:39
Ennyi erővel azt is írhatnánk, hogy a magyarok egyre jobban tisztelik Gyurcsányt. Ennyi lájkot bármikor kap Ő is...
koronaszepe
2015. január 21. 09:37
"Orbán Viktort egyre jobban tisztelik a szerbek" Ha megnyerték, hadd vigyék. Vojislav Šešelj-t is nagyon tisztelik. Jól meglesznek egymással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!