Nemzeti Pékboltot!

2015. január 29. 21:09

A zsemle és egyéb pékáruk árát állapíttassa meg Rogán Antal kötelező erővel, jogszabályilag, kétharmados törvénnyel, hogy a gonosz baloldal később nehogy vissza tudja csinálni.

2015. január 29. 21:09
Proszektura
Proszektúra

„Nosztalgikus emlékeimben előrémlenek azok az idők, amikor a hús árát az MSZMP KB Politikai Bizottsága állapította meg, és az egyszeri vicc szerint Kádárnak az volt a véleménye, hogy lehet a hús ára 46 forint, lehet 66 forint… csak 56 ne legyen!

Valami ilyesmire lenne szükség napjainkban is.

Vagyis először is a zsemle és egyéb pékárúk árát állapíttassa meg Rogán Antal frakcióvezető úr kötelező erővel, jogszabályilag, méghozzá kétharmados törvénnyel, hogy a gonosz baloldal később nehogy vissza tudja csinálni. De talán legjobb ezt mégis alaptörvényi szinten rendezni, az még biztosabb. (Előtte esetleg nemzeti konzultáció keretében meg is lehetne kérdezni az embereket, hogy árcsökkenésre vagy árnövekedésre szavaznak-e.)

E péktörvény arra kötelezné a kereskedőket, hogy a vásárlók számára minden eladott kifli, stb. mellé pontos kimutatást mellékeljenek két példányban, amelynek tartalmaznia kellene kellő részletezéssel, jól olvashatóan a ráfordítás összegét (felhasznált alapanyagok árát és energia+ egyéb rezsi költségét) és a haszon összegét is, valamint azt is, hogy a vásárló egy-egy péksüteménynél a Fidesz kormányzat jóvoltából mennyi összeget takarított így meg.

E rendelkezések ellenőrzésére buciügyi kormánybiztos kinevezése lenne indokolt, később pedig megfontolandó lenne egységes profilú Nemzeti Pékboltok kialakítása, amelyeket aztán hasonló elvek alapján oszthatnának szét híveik között, mint a trafikokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2015. január 30. 08:35
Szerintem meg senki ne ugasson bele a pékek árképzésébe. Viszont ha ezentúl az üzemanyagár emelkedésére hivatkoznak amikor felemelik a pékáruk árát, a saját munkaeszközükkel kell széjjelcsapni az orcájukat. Oszt jónapot.
trendo
2015. január 30. 07:57
A lényeg a természeti törvényként működő összefüggés: 1.Ha emelkedik az üzemanyag ára, felmegy a kenyér ára és csökken a MOL részvény árfolyama :) 2.Ha csökken az üzemanyag ára, ugyanez a tendencia folytatódik! :))) Zoránnal szólva: "A szerelemnek múlnia, a kifliárnak nőnie kell!"
balbako_
2015. január 30. 07:31
Sokadszor bebizonyosodott a "piac" csak a szereplők profitjával törődik. Annak pedig nincs felső határa. Ennélfogva az államnak kell szabályozni a profit felső határát. Itt és most ez történik. Szerzőnk pedig a balliberális siralmas vicc kategóriájába tartozik. Ugyanakkor figyelemreméltó, hogy még akkor sem állnak a választók mellé, amikor ilyen kis ügyekben simán megtehetnék.
gepida
2015. január 30. 07:11
A kormányt két dologért kell utálni: vagy ezért, vagy azért. Aki nem teszi, az faszista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!