Brüsszeli kézfogás: ennél egy vödör jeges víz sem lett volna kínosabb...

2015. január 24. 11:44

Ezúttal kivételesen nem Orbán alázta meg önmagát, hanem Juncker alázta meg őt nagy nyilvánosság előtt.

2015. január 24. 11:44
H_A
Hacsaknem

Pár másodperc végtelenített újra meg újra megtekintése után azt kell mondanom, az én olvasatomban a helyes válasz minden kétségünkre: Juncker igenis el akarta tüntetni Orbánt az újságírók és ezáltal Európa elől, ezért rángatta el, miközben a magyar miniszterelnök már rég elengedte volna a kezét. Lehet, hogy udvariatlan volt a gesztus, de semmiképpen nem véletlen. (...)

Mert ugye itt mégiscsak egy kormányfőről van szó, akit, és akihez hasonlókat nem szoktak csak úgy (el)rángatni a kezüknél fogva, mint valami rossz óvodásokat. Elvileg létezik valamiféle etikett, amelyet két brüsszeli fotózás között sem szoktak szem elől téveszteni az urak. Hát éppen ez az: hogy ez a Békemenet oldaláról szemlélve bunkó parasztságnak tűnő Juncker-féle gesztus annak kendőzetlen kifejezése, hogy sacckábé mire tartja Európa Orbán Viktort. Konkrétan fogja a kezét és elvezeti/levezeti. Máshol ez az udvarias kidobó emberek dolga. A magyarázat: Viktorunk fürdőzött volna még egy pár percig a kamerák kereszttüzében, ám Juncker nem csak hogy nem ért rá, de nem tudott és nem is akart mit kezdeni a felcsúti ibolya dölyfös szerénységével, aki »lányos zavarában« megfeledkezett arról, hogy nem egy mangalicatelep átadóján van Felcsút határában. Más szavakkal: Jean Claude tisztában volt azzal, hogy kivel áll szemben, ezért, a nem szabad ezt magára hagyni, mert mindenre képes megfontolást szem előtt tartva úgy döntött, inkább gyorsan levezeti a színpadról, mielőtt, kínos, és vállalhatatlan eseményeket produkál.

Bár nem érzem sértve magam emiatt, és a szituáció kínosságát, ha akarnám, sem tudnám vitatni, kijavítom magam: Orbán már számtalan esetben került a mostanihoz hasonló megalázó helyzetbe, ne tulajdonítsunk ennek sem nagyobb jelentőséget, mint amennyit valójában ér. Orbán rendszerint nagyon kínos és megalázó helyzetbe kerül, amikor megjelenik valahol, és amikor szót is kap. Ezúttal elég volt megjelennie.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. január 28. 07:49
Orbán bekente a kezét pillanatragasztóval (IS) ezért Junkers nem tudta elengedni.:D:D:D
briganti
2015. január 25. 08:55
Szegény édesanyád!
császár
2015. január 25. 08:16
Juncker mindenkivel jópofizik. Egyáltalán nem sértődős, okos közvetlen ember. Orbánnal szemben inkább a pajtási viszonyt akarta kifejezni, akármit látnak bele az un.protokollosok. Viktor rendkívül jól reagált. Zavarnak nyoma sem volt.
Ouroboros
2015. január 24. 23:15
Az mindig öröm, ha Gekkó aláztatik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!