Kedves pékek, máris olcsóbban kellene árulni a kenyeret!

2014. december 27. 10:50

Amikor a paraszt hajszálnál egy szemernyivel nagyobb összeggel emelkedik az üzemanyagok ára, azonnal érkeznek a panaszos hírek. Most miért nem lett olcsóbb semmi?

2014. december 27. 10:50
NAIV
MNO

„Amikor a paraszt hajszálnál egy szemernyivel nagyobb összeggel emelkedik az üzemanyagok ára (világpiaci helyzet, forint-dollár árfolyam, OPEC, háború valahol az övezetben, stb.), azonnal érkeznek a panaszos hírek. A fuvarozók sajnálkozva jelentik be, hogy fel kell emelniük szolgáltatásuk árát, és bizony, ez minden termékben meg szokott jelenni. A leghangosabbak közé a pékek szoktak tartozni, mivel a kemencék fűtőanyagának drágulásával párhuzamosan (plusz a szállítás), ugrik a kenyér, és minden sütőipari termék ára is.

Az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan esett az üzemanyagok ára, és még további csökkenést jósolnak a szakértők. Arról most ne nyissunk vitát, hogy miként lehetséges ez. (...)

Engem  hétköznapi vásárlóként  csupán az érdekelne, hogy ha saccperkábé 100 forinttal csökkent a benzin és a gázolaj literje, akkor miért nem lett olcsóbb semmi. Miért hagyták ki ezt a remek kommunikációs pillanatot a pékek, és miért nem jelentették be, hogy 2, de akár 3 forinttal is olcsóbb lett, lesz, lehet a kenyér? Mert a sütése meg a szállítása biztosan olcsóbb lett…

Csak a rosszindulatú vásárlók feltételezhetik, hogy most a gyártók és a fuvarozók benyelik a nem remélt különbözetet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. december 28. 10:28
"Aki pék, az a rezsicsökkentés ellen van!"
blaupanter
2014. december 28. 06:47
Ecceru a kifogas.Keves az elcsalhato afa.
tunde04
2014. december 27. 20:44
egy augusztusi cikk. "Több búza termett, mégis drágulhat a kenyér Bár az ország éves kenyérgabona szükséglete, mintegy 1,2 millió tonna búza már a raktárakban van, az étkezési búza ára mégis emelkedik." na, ezzel csak azt akarom mondani, ha több búza terem, akkor is emelkedik a kenyér ára. akkor miért csökkenne, ha lényegesen olcsóbb az üzemanyag? ha csak a több búzát és az üzemanyagárakat nézzük, már így is rég csökkenteni kellett volna. de jobb ha az MNO-n nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert 10-15 Ft-tal már holnap megemelik! :) szerencsére mellettünk van egy albán pékség, ott 290 egy kiló kenyér. és még 2 nap múlva is friss, ehető. mellette a coop-ban 340 és már másnap kuka!
Tintamin
2014. december 27. 17:33
KÖVETELEM, HOGY LÉPJEN FEL A KORMÁNY A BÚJTATOTT PROFIT ELLEN!!!! REZSICSÖKKENTÉST A PÉKSÉGEKBEN!! Kész hatvanas évek, kurvajó:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!