Magyarország a megelőző kisfilmek csodálatos királysága

2014. november 30. 13:57

Ez a félresikerült kampány egy-két elkövetőknek szóló üzenet és egy „nem” szócska közbeiktatásával már tökéletesen szalonképes lenne. Nem tehetsz róla, de tehetsz ellene.

2014. november 30. 13:57
Szőcs Judit
Awesome Ends With Us

Lányok vigyázzatok magatokra. Mert igen, tényleg az lenne a legboldogabb rózsaszín és pufi mályvacukorka felhős álmom, hogy a nyolcadik kerület közepén feküdhessek beginázva és, ha lány vagyok, senki ne erőszakoljon meg (és raboljon ki), ha fiú vagyok, senki ne raboljon ki (és erőszakoljon meg), vegyük már észre, hogy ez egy utópia. Nem fog megtörténni. A te felelősséged az, hogy vigyázz magadra, mert senki nem vigyázhat rád helyetted. Ha tudod csökkenteni az esélyét a veszélyeknek, csökkents. És itt jön a legfontosabb hiányzó üzenet: de ha mégis megtörténik, nem a te hibád! Nem a te felelősséged, nem tehetsz róla, de ellene igenis tehetsz.

Na meg persze az elkövetőknek szóló üzenetet is hiányolom a kampányfilmekből, amik ha másra nem is voltak jók, arra azért igen, – Pont, mint Varga István képviselő úr családon belüli erőszak kapcsán elejtett trollkodása, miszerint: a nők csak szüljenek, és akkor majd nem lesz családon belüli erőszak. – , hogy a téma az agenda-setting középpontjába kerüljön és talán több berúgott kamasz fiúhoz jusson el, hogy »Hé, haver, ha nem tud nemet mondani, az nem beleegyezés«. Ez bűncselekmény.

Érdekesnek tartom egyébként, hogy azon, hogy kihagytak egy NEM-et egy alapvetően nem rosszindulatú kampányból, azon mindenki rögtön felhördül, de, ha az ELTE gólyatáborában történt nemi erőszakról pornófilm készül, arról csak a Huffnágel Pista blog emlékezik meg a maga beteg módján, pedig ha valami, ez sokkal félelmetesebb.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. december 01. 17:15
Egyetertek.
Zokni
2014. november 30. 22:12
"Nem tehetsz róla, de tehetsz ellene." - írja, hogy csak ENNYI kellett volna és máris szobatiszta kampány kerekedett volna ki belőle. Hát én EGY videót néztem meg, de abbahagytam azt is. És pontosan azért, amiért az Ön módosítása - olyan kezdés után - már nem fért volna bele sehova. Ugyanis úgy kezdődött, hogy három hétköznapi lány kicsicsásította magát (szűk ruha, smink - ilyesmi), még ivott is egy kicsit, és aztán vágás, már a diszkóban szólt a pumpazene. Tehát valaki ne fesse magát, ne tegye - uram bocsá' kívánatossá magát, ne riszáljon, ne táncoljon és a többi. De miért ne!? Mert MEGERŐSZAKOLJÁK!? Miért? Hol vagyunk? Egy arab országban, ahol esetleg már a kendő nélküliség is felhívást jelent a táncra!? Nem! ITTHON, - illetve Pécsen kívül - itthon ez TÉNYLEG csak annyi, hogy felhívás a TÁNCRA. Tudja, olyanra, hogy egyet ide, egye oda - hejderucsucsu... Vagy másra is - esetleg. De ERŐSZAKKAL!?
lutra
2014. november 30. 20:01
Az erőszaktevő egy vadállat. Olyan, mint egy kardfogú tigris. Ősanyáinknak szerencsére volt annyi esze, hogy nem kezdtek el okoskodni, hogy de nekünk igenis jogunk van éjjel egyedül kóborolni az erdőben, és ha jön a kardfogú, annak viszont nincs joga minket megenni. Ezt mindenki tudta hosszú évezredeken keresztül, mígnem a felvilágosultak ki nem találták, hogy lehet másként is...
Balatonlellei Szörfclub
2014. november 30. 19:29
A természetben lakni sokkal jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!