Magyarnak lenni

2014. november 23. 16:45

Magyarnak lenni számomra nem azt jelenti, hogy egy másokkal szembenálló kis csoport részének tekintem magam.

2014. november 23. 16:45
Szőcs Judit
Awesome Ends With Us

„Magyarnak lenni számomra azt jelenti, hogy magyar tervezők ruháit hordom, prémium fast-fashion márkák helyett, és ha kérdezik, hogy honnan van, a ruhám, örömmel újságolom akár Párizsban is, hogy egy fiatal magyar designer tervezte. Magyarnak lenni számomra azt jelenti, hogy ha tehetem, kézműves sajtot veszek egy termelőtől, makói hagymát használok a pörkölthöz, amit otthon összedobok. Magamból kikelve üvöltök a vízilabda vb-n a magyar csapatért, és magyar nemzeti színűre festem az arcom, ha a győri ETO-nak vagy a Szegeden a kajakosainknak kell drukkolnom. Tisztában vagyok a történelmünkkel, megadom a módját ünnepeinknek, és imádom a felújított hagyományainkat. (...)

Magyarnak lenni számomra nem azt jelenti, hogy egy más nemzetiségekkel szembenálló kis csoport részének tekintem magam. Magyarnak lenni számomra nem azt jelenti, hogy utálok mindenki mást. Magyarnak lenni számomra nem azt jelenti, hogy nem vagyok nyitott más nemzetekre és hagyományaikra, amik mókát visznek a mi életünkbe is.

Magyarnak lenni számomra nem azt jelenti, hogy nem akarom felfedezni az egész világot és nem akarok bulizni a Kazantipen, Glastonbury vagy Tomorrowland fesztiválokon is egyszer. Magyarnak lenni számomra nem politikai pártokhoz való tartozást jelent, hanem egy életérzést, életstílust, amit a legelőkelőbb külföldi társaságban is büszkén vállalhatok. És szeretném, ha egyre többen lennénk így ezzel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2014. november 24. 13:20
kissé giccses, de egész jó, főleg a keszeg, meg a Füred, és a Tihanyi félsziget. néha elmegyek a fővám térre a halszag miatt, ó az mennyei.
Tintamin
2014. november 24. 00:08
Magyarnak lenni annyi, mint nem lopni. Vagy legalábbis megpróbálni. Pl: "Muszáj a Müpának adni plusz 165 milliót, különben be kell zárni a kultúrpalotát. Közben a Fekete György vezette MMA jövőre 5,26 milliárdot kap, plusz kétmilliárd körüli összegért megvették az Akadémiának a volt Múosz-székházat az Andrássy úton." Magyarország, én így szeretlek. Hogy a szemem előtt válasz banánköztársasággá, és már most tudom, hogy a gyermekem külföldön fogja leélni az életét, hogy ez a pesszimista, korrupt fertő ne húzza vissza, ne vegye el tőle a boldog, kreatív, teljes, vállalkozni vágyó életéet.
atila68
2014. november 23. 22:52
más számára sem.
Soma
2014. november 23. 21:40
Magyarnak lenni ugyanannyi, mint franciának, belgának, stb. lenni. Azzal a különbséggel (sajnos), hogy ebben az országban egyre kevesebb az, aki tudja is, mit jelent magyarnak, belgának, stb.-nek lenni. A buli még nem minden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!