Politikai innováció helyett totális baloldali obstrukció

2014. október 09. 11:24

A jobboldal pedig tanulva a múlt eseményeiből szisztematikusan építkezett. Minden területen. A baloldal önmaga amortizálását folytatta.

2014. október 09. 11:24
Sonyó
Gondűző bor mellett

„A liberalista, szocialista politika virágkoráról van szó, arról, mikor a baloldal mindent megtehetett. De a rendszer – mivel a modern kizsákmányolás és vagyonelherdálás céljából jött létre – felélve a javakat, egy idő után kezdett meginogni. Ugyan úgy, mint a kádári berendezkedés! Jöttek a belső zavargások. Hatalomra kerültek olyan elemek, melyek Magyarország külföldtől való gazdasági függőségének drasztikus növelését – hitelfelvétel - a saját politikai hatalmuk megőrzésére, a külföldi támogatóik – multi cégek - zsebeinek kitömésére, számtalan kül- és belföldi pénzügyi forrás, illetve hazai és nemzetközi áljogvédő társadalmi szervezeteken keresztüli politikai nyomásgyakorlás kiépítésére használták fel. Magyarán, szövevényes rendszert építettek ki a pénzügyi, vállalkozói, kereskedelmi szektorban, de maguk mögé sorakoztatták fel azon társadalmi szervezeteket is melyek tevékenységükkel, nyilatkozataikkal politika mentesség látszatát keltve, teljes mellszélességgel a liberalista baloldali politikai erők érdeke mentén emelték fel szavukat.

Jöttek a politikai dilettánsok, akik a sefthez értettek, de az ország irányításához nem. Kritikus helyzet alakult ki, melyet szerettek volna a közben kialakult világgazdasági válság nyakába varrni. Nem sikerül, életképtelen rendszerük összeomlott.

Ezzel párhuzamosan a jobboldal pedig tanulva a múlt eseményeiből szisztematikusan építkezett. Minden területen. A baloldal önmaga amortizálását folytatta. Veszekedtek a hatalomért, a megmaradt koncért. A négy évvel ezelőtti megmérettetés napján, de tán már előtte is, ez az amortizált baloldal találta magát szembe egy fokozatosan építkező, profi jobboldallal.

Tán ez az időszak volt az, amikor a baloldal rádöbbent, vagy rádöbbenhetett arra, ha egyáltalán eljutott erre a szintre, hogy küzdeni kell. Küzdeni kellene, mert megszűnt azaz időszak, amikor az egypártrendszerhez hasonlóan, a vadkapitalizmus szövetségeseinek támogatásával egyeduralmi törekvéseit, komoly ellenállásba nem ütközve - az ellenzéknél pénz, paripa, fegyver hiánya miatt – lehetett megvalósítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2014. október 09. 22:26
"A jobboldal pedig tanulva a múlt eseményeiből szisztematikusan építkezett" Úgy érted lopott? http://index.hu/video/2014/10/09/2012_1009_lmp/
catalina9
2014. október 09. 19:02
"...Hatalomra kerültek olyan elemek, melyek Magyarország külföldtől való gazdasági függőségének drasztikus növelését – hitelfelvétel - a saját politikai hatalmuk megőrzésére, a külföldi támogatóik – multi cégek - zsebeinek kitömésére,..." Emlékezzünk Elvtársak! "...A legtöbbet hitelező kanadai Soros–Lauder–Holtzman–Sarlos tőkebefektetési társaság kelet-európai vezérképviselője, Andrew Sarlos kínos tárgyiassággal beszél erről 1993-as emlékirataiban: „A magyarországi nómenklatúrából sokan nem demagóg idealisták, hanem pragmatisták, akik könnyedén ÁLLTAK ÁT egyik politikai rendszertől a másikhoz. A kialakuló új elit soraiban megtaláljuk a régi nómenklatúra legjobb és legokosabb, ugyanakkor legravaszabb és leggátlástalanabb túlélőit… Közöltem, elengedhetetlen, hogy a tőkebefektetések tőkerészét magyar kormánygaranciákkal biztosítsuk. Több mint egymillió dollárt fordítottunk aztán mi magunk is arra, hogy elérjük 900 törvény és jogszabály meghozatalát, módosítását”. De van itt hazai hezefáj is! "..Göncz Árpád, a szocialista-neoliberális érdekcsoport jelképes személyisége az 1988-as országgyűlési választás előestéjén így nyilatkozott: „A gazdaság 75%-át már a nemzetközi vállalatok adják, és az a kormányfő, aki ehhez bármilyen formában hozzá akar nyúlni, három hónapnál tovább nem maradhat a posztján”. " Most már érthető, hogy miért is utálják annyira Orbánt..már jóval többet töltött a posztján, mint amennyit Árpi bácsi /ill. megbízói/ engedélyezett.
hátakkor
2014. október 09. 18:11
Korrekt leírás. "Mindez miből ered? A szellemiségéből, a politikai innovációt nélkülöző, régi, begyepesedett irányvonalhoz ragaszkodók társaságából és abból, hogy a középkorú generációjuk is jókora adagot kapott a régmúlt kommunista ideológiájából. A fiatal politikusaik? Nekik még sokat kellene tanulni, de teljesen más közegben." Ez egy nagyvonalú megközelítés. A középkorú és fiatalabb elvtársak mondhatják, hogy már KISZ tagok se voltak, de csak azért csapódtak a mozgalomhoz, - itt is elszámítva magukat - hogy milyen órám, öltönyöm, házam, slusszkulcsom, csajom és motorom van. Látták, hogy a szekeresek, kovácsok, szociildik, petőivánok mennek kifelé, hát akkor legyünk baloldaliak! Újhülye, Bikicsunáj, Cusi, Tóbiás és tsai. visszahívást nem kapott ( volna) az üzenetrögzítős párttól. Tóbiásnak most oda kéne állnia kitalálni vmit, ami eddig senkinek nem sikerült.
hátakkor
2014. október 09. 17:39
"kerültek olyan elemek, melyek Magyarország külföldtől való gazdasági függőségének drasztikus növelését – hitelfelvétel - a saját politikai hatalmuk megőrzésére, a külföldi támogatóik – multi cégek - zsebeinek kitömésére, számtalan kül- és belföldi pénzügyi forrás, illetve hazai és nemzetközi áljogvédő társadalmi szervezeteken keresztüli politikai nyomásgyakorlás kiépítésére használták fel. " Hogy maguk is jól járjanak benne. Komprádorok ezek a hazaárulók, nem mehetett tovább ez a vi rcsaft.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!