Az USA kitiltási játékának okai?

2014. október 21. 17:11

A tengerentúli politika nem jó szemmel nézi azt az Orbán-kormány által folytatott céltudatos gazdaságpolitikát, ami tán az EU számára is gyógyír lehetne.

2014. október 21. 17:11
Sonyó
Gondűző bor mellett

„Az USA, az általa kirobbantott üggyel akarja a magyar kormányt más témában térdre kényszeríteni, melynek felszínre kerülése stratégiai, vagy egyéb okoknál fogva kínos lenne neki.

De lehet az is, hogy a Kelet-európai országok belügyeibe történő beavatkozásának, - lásd Oroszország-Ukrajna konfliktusa - következő lépése Magyarország, ahol egy belső politikai válság kirobbantásával újabb döfést helyezhet az Európai Unió gazdasági stabilitásának szívébe. Pusztán az USA-EU »gazdasági háborújának« szenvedő alanyai vagyunk abból az okból kifolyólag, hogy a tengerentúli politika nem jó szemmel nézi azt az Orbán-kormány által folytatott céltudatos gazdaságpolitikát, ami tán az EU számára is gyógyír lehetne.

Mindez persze találgatás, vagy tán kifordítása az ügynek, de az USA nagymértékű és érthetetlen titkolózása ad arra okot, hogy kilépve a téma bűvköréből, kívülről próbáljuk szemlélni az eseményeket.

Az ügy, tények hiányában egy dologra biztosan alkalmas, mégpedig arra, hogy a háromszor is tönkrevert ballib politika egyre elhaló hangját felélessze, alkalmassá tegye a közvéleménnyel való erőteljesebb kommunikációra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. október 21. 19:16
Szerintem ennek az egész afférnak semmi köze Magyarország korrupciós állapotához, ez az egész csak ürügy. Hasonló ürügy, mint amikor a nácik Lengyelország lerohanása előtt megrendezték a Gleiwitz-i rádióadó elleni "támadást". Globális katonapolitikai játszmába keveredtünk akaratunk ellenére, a meccs az amcsik és az oroszok között folyik, ebben a játszmában még Merkel mama is csak pajkos kislány... Az, hogy a hazai libsik annyi verség és a nemzettől kapott koki és saller után most önfeledten tobzódnak?!? Őszintén, ismerve őket, csodálkozik ezen valaki?
Brigadéros
2014. október 21. 19:10
Ha az amcsik aggódnak egy ország demokratikus állapota miatt, az kódolt üzenet arra, hogy saját befolyási területükként kezelik az érintett országot. Ha megtiltják egyes személyek beutazását, és a gyanút ügyesen kormányirányba fordítják, az ideológia előkészítés az ország megszállásához. Ha vegyi fegyvereket vizionálnak az adott országban, az a hadüzenet nélküli háború első lépése.
cutcopy
2014. október 21. 19:03
Igen, az embernek néha az az érzése, hogy a kétharmadot irigylő mocskos hatalmak bosszúból valamiféle erkölcsi és gazdasági mintaállamot kényszerítenek hazánkra, de azonnal..
dudly55
2014. október 21. 19:02
Úr Isten , nehogy azt higgye már orbán hogy ő a messiás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!