Orbán Viktor és az internetadó pávatánca

2014. október 31. 13:17

Remélem nem lesznek túl sokan, akik ezt a manővert beveszik, ám nem vagyok optimista. A híres, de leginkább hírhedt politikai érzék megint kiütközött Viktorunk száján és egész személyiségén.

2014. október 31. 13:17
H_A
Hacsaknem

Attól tartok, Orbán kritikát minden körülmények között elviselni képtelen énje, amely egyébként eddig mindig győzelemre vitte, most is az ő oldalára billenti a nem létező egyensúlyokat. Ez a perverz játék, ez az alattomos pávatánc most is kormányzati sikert sejtet: bekajáljuk, megzabáljuk, megosztja a sorainkat, és vége. A nemzeti konzultáció homályos fogalma pontosan ezt a célt szolgálja: a rezsicsökkentés nyelvén beszélő, internetadót felfogni képes többség nem tudja értelmezni, végeredménye valósságát ellenőrizni pedig még annyira sem. A konzultációnál már egy elkúrt népszavazás is hitelesebb lenne, feltéve, hogy itt bárki tényszerűen kíváncsi a véleményünkre. Nyugi, Orbán Viktorról ezt nem lehet elmondani. Amúgy meg népszavazást nem lehet adóügyi kérdésekben kiírni. Akkor nemzeti konzultációt minek? Hát annak. A nemzeti szemfényvesztésnek.

Ezért mielőtt ünnepelni indulnátok, gondoljatok arra: a szart bármivé át lehet nevezni, sőt, technikai szempontból elemezgetni is lehet, de attól még ugyanaz a szar marad. Orbán időhúzásra játszik, esze ágában nincs visszavonni semmit. Az adóbevétel itt egy viszonylag aprócska, azaz részletkérdés. A cél az internetszolgáltatók állami kézbe vétele, ezáltal a tartalom ellenőrzése. (Nem tudom, olvastátok-e, hogy a kormány szerint a kormánynak kéne sajtót csinálnia, mert a sajtó erre képtelen? Akkor miről beszélünk?)

Úgyhogy vagy most elmegyünk a falig, ahogy ők is elmentek mindig a falig, vagy pedig beletörődünk abba, hogy január közepén önszántunkból, boldogan tapsolva fizetjük be nem ebben a formában, hanem egy másik formában az internetadót. Mert a nemzeti konzultációból kiderült, hogy a magyar emberek 99%-a a boldogságtól sírva bólintott rá arra, hogy a kormány árva kiskutyákra és beteg gyermekekre fordítsa az internetadóból befolyó összeget. Ne dőljetek be a pávatáncnak, emberek!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2014. október 31. 22:22
Végülis, ha külföldön él az ember, nagyon nehéz beilleszkedni, integrálódni egy más nemzet és ország szokásai közé. Még ha akarja, akkor is. Általában akarja, mert krva rossz elszigetelten élni. No, de itthon? Mi gátolja meg?
zolka50.50
2014. október 31. 20:50
Ki ez a szerencsétlen barom?
öszödibeszéd
2014. október 31. 20:45
srácok, dobjatok be vmi új témát! Könyörgöm!!! amin újra eljátszhatjátok a durcás kisgyereket ahol újra tömegnek érzitek a villámcsődületeteket ahol levezethetitek a lealázó választási vereségek nyomasztó érzését ahol hősnek érezhetitek magatokat ahol megfélemlíthetitek európakonform módon a riadt, gizda riporternőt... VÉGE?
Peter8811
2014. október 31. 15:16
Hacsaknem az anyád picsája pávatáncol.:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!