Navracsics-sztori: nem fekália ez, hanem csokis muffin

2014. október 08. 08:00

Magyarország 80%-ának ugyanis (és nagyvonalú voltam) lövése nincs arról, hogy mit jelent ez a mondat: Navracsics Tibort alkalmatlannak tartották az EU kulturális biztosi tisztségének betöltésére.

2014. október 08. 08:00
H_A
Hacsaknem

Aki látta-hallotta-olvasta, hogy Navracsics miként határolódott el a magyar kormánytól, a Fidesztől, és persze önmagától egyszerre, az pontosan érti a sikernek beállított bukta jogosan cinikus miértjét. Vagyis annak abszurdumát, hogy elfogadták a személyét (ennek szól a csokis muffin perspektíva) ám szakmaiságát nem (ennek szól a csend és lábszag). Az a baj, hogy késő felismerés volt ez, rendkívül átlátszó és gusztustalan. Legalább annyira, mint ez a szerecsenmosdatás, amit a propaganda elművel második napja.

Rövidre zárom, megkockáztatva, hogy unalmas már, amit írok: Navracsics Tibornak vitathatatlan és megbocsáthatatlan bűne van a jogállam fogalmának és mindennapi gyakorlatának kiüresítésében, a fékek és egyensúlyok rendszerének felszámolásában, és mindabban, amitől ma a kisember számára láthatatlanul zajlik az ország széfjének kirablása. Példának okáért Navracsics Tibornak a keze nyomát viseli a nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány, a kormányzat által politikailag nem kedvelt bírák kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás kvázi a politika ellenőrzése alá került.

Az elutasítás annak szól, hogy mindebben tökig benne volt a biztos-jelölt úr. A nevét, és cinkos némaságát adta mindahhoz, amitől egy héttel ezelőtt, megkésett üzemmódban elhatárolódott. Politikai csemege ez, amit 2 millió birka nyelvére igen nehéz lefordítani. Teljesen mindegy, hogy szerdán mit közölnek Navracsiccsal és Magyarországgal, hogy pontosan mi lesz a megnevezése annak a sokadrangú pozíciónak, amit neki szánnak Európában. Ezek után már tökmindegy. A rezsicsökken(t)ést amúgy sem befolyásolja.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2014. október 08. 14:31
Logikai csúcs: "Navracsics Tibort alkalmatlannak tartották az EU kulturális biztosi tisztségének betöltésére. " - írja szerző. Ezért fogják szerdán megválasztani. Érthető? Mi lenne, ha alkalmasnak találták volna? Akkor. Ezért fogják szerdán megválasztani. Reménytelen bal-lib f...szok, mint ez a H_A.
Agnieszka
2014. október 08. 14:16
Ami átlátszó és gusztustalan, az ez a cikk.
kjkj945
2014. október 08. 12:59
""Navracsics Tibort alkalmatlannak tartották az EU kulturális biztosi tisztségének betöltésére."" Navracsics biztos ez biztos!! Csak azt nem lehet még tudni, melyik!
hihhaa
2014. október 08. 12:15
"fékek és egyensúlyok rendszerének felszámolásában" Itt most vagy elírás illette a szokásos panaszkodást, vagy az én szemem dolgozik a szöveg ELLEN, mert így dél körül a testem alig várja, hogy EGYEN.. :) Súlyos kérdés ez..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!