Ukrajna: ebből már föderáció sem lesz!

2014. szeptember 09. 16:38

Európa bűntudatától vezérelve belement a szankciók rendszerébe, mintha az saját önbecsülésén túl bármit is segítene az ukránokon.

2014. szeptember 09. 16:38
Varga Iván
SzegedMA.hu

„Az oroszok tudták, mi kell nekik, és hogy annak mi az ára, a nyugat csak azt tudta mit szeretne – a lehető legolcsóbban – elérni. Putyinék mindent, vagy semmire játszva úgy döntöttek, ha Ukrajna szabadulni akar szorításukból, hadd fusson a nyugat karjaiba, de a történelmileg orosz területek maradnak… (Le lehetett volna ezt amúgy háború nélkül is játszani, mint anno az újdonsült Jugoszláviából a csonka Magyarországra vágyó vajdasági magyarok és viszont a Szeged környéki szerb családok tették aranykorona érték szerinti földterület – és nem ritkán – házcserével.)

Az ukrán és az orosz nacionalisták, ahogy ez ilyenkor már lenni szokott, háborúsdit akartak játszadozni. Hát tessék, ez lett belőle… Meghalt, megrokkant nagyon sok ártatlan és hazafi, egymilliónyian földönfutóvá lettek és még nincs vége!

A nyugat nem fog beavatkozni, mert megelégszik annyival amennyi neki Ukrajnából marad. Cserébe az Atlanti Szövetség – a történtekre hivatkozással – semmisnek tekintheti a NATO-Oroszország Alapító Okiratban foglaltakat, és gond nélkül támaszpontokat és védelmi rendszert telepíthet a Baltikumba.

Az, hogy Európa gyenge és már-már döntés- és cselekvésképtelen, jelzi, hogy bűntudatától vezérelve belement a szankciók rendszerébe, mintha az – saját önbecsülésén túl – bármit is segítene az ukránokon. Ez az oroszokat nem állítja meg, azt a pénzt pedig, amit az európai gazdaságoknak okozunk vele, inkább adtuk volna oda az ukránoknak újjáépítésre, a humanitárius katasztrófa enyhítésre. De nem, mi kemények vagyunk, nem úgy, mint 1939-ben.

Igen, a nyugat most is hibázott, mint ahogy 75 éve, de nem azzal, hogy nem vállal háborút, hanem mert hagyta idáig sodródni a dolgokat, hogy egy keleti kaland után az ukrán lovak közé dobta a kantárt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megbünhõdte már a nép
2014. szeptember 10. 10:09
Kivancsi vagyok, amikor a skótok válnak majd ki Nagy Brittaniaból, kezdeményezi-e Tarasz Cameron egy terrorellenes hadmüveletet Skócia ellen?
Bácskai Bicska
2014. szeptember 09. 22:26
Ha figyelmesen újraolvassa a hozzászólásomat, akkor világossá válik, hogy én a magyar (nemzet)politikától várom az eredményeket, nem pedig a mostani, vagy a majdani, a bármikor megalakuló ukrán kormánytól. Ez utóbbi jóindulatában hinnünk ugyanis sosem szabad, ahogy a román, szlovák, szerb barátaink minket segítő gesztusaiban sem. Erre tanított meg bennünket ez az utolsó 100 esztendő. Helyettünk - pláne önként, dalolva - senki nem fogja kikaparni a gesztenyét (értsd: magyar érdekek érvényesítése, autonómia, kisebbségi jogok, stb.). Nem szolgálja sem a román, sem a szlovák, sem a szerb érdekeket. És igen: még az ukránét sem. Ott egyébként is most akkora a káosz, hogy a legvegytisztább nácik a demokrácia őrei, a nyugat kegyeltjei. Úgy látszik, mindig vannak helyzetek, amikor a nyugati demokrácia elvhűsége csődöt mond, és Brüsszel, Washington szíves örömest ráfanyalodik a hugyos körtére is. Biznisz isz biznisz, ugye. Csak aztán nehogy valamelyik jófej ukrán soviniszta bizsergő ujjbeggyel megtalálja a piros rakéta-indító gombot. Nagy tételben fogadni mernék rá, hogy a kilövőállás körül legalább vita támadna, keletre, avagy nyugati irányba küldjék-e a löveget? Hát így cimboráljanak az ukránokkal.
indiáner
2014. szeptember 09. 22:22
Ahogy azt a naív eszeddel elképzeled. Jobb helyeken párhuzamos forgatókönyveket készítenek a minisztériumi apparátusok. Ha valami váratlan körülmény támad, akkor az apparátus a párhuzamos forgatókönyveket megfelelően módosítja, és politikai kívánságra a megfelelőt előveszi. Ehhez képest mi váratlan történt azzal, hogy az oroszok megvédték a krími támaszpontjukat? Ez így volt eltervezve. Amerikának világháború kell. Kettőt végignézett fotelből, Miért félne egy harmadiktól?
kulalak
2014. szeptember 09. 22:14
"Ja, hogy az ukránokkal mi lesz? Örüljenek, hogy megúszták ennyivel!" Vae victis. Mennyi szörnyűség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!