Orbán hűséges szolgájának lenni...

2014. szeptember 15. 08:24

Azt hiszem nem túlzás kijelentenem, hogy a Fidesz kormány legnagyobb személyi csalódása nekem éppen az Európai Unió minap kinevezett, oktatásért és kultúráért felelős biztosa.

2014. szeptember 15. 08:24
H_A
Hacsaknem

Nem az a bajom Navracsiccsal, hogy alkalmatlan, dilettáns, nem ért hozzá, de nagyon akarja, köze nincs hozzá, de csókos alapon jár neki. Az a bajom vele, hogy igazat kell adnomStephan Ozsváthnak, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítójának abban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hűséges szolgájáról beszélünk, akiről Európa nagy része is így gondolkodik. Akinek a keze nyomát viseli a nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány, a kormányzat által politikailag nem kedvelt bírák kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás kvázi a politika ellenőrzése alá került.

És ez azért sokszorosan gyalázatos, mert nem egy közönséges gazemberről, egy tipikus fideszes feltörekvő vazallusról van szó, hanem egy művelt, tanult, intelligens, elismert szakemberről. Nem mintha az én elismerésemtől lenne kerek Navracsics élete. De azt gondolom, vitathatatlan és megbocsáthatatlan bűne van a jogállam fogalmának és mindennapi gyakorlatának kiüresítésében, a fékek és egyensúlyok rendszerének felszámolásában, és mindabban, amitől ma a kisember számára láthatatlanul zajlik az ország széfjének kirablása. Az jut eszembe erről a teljesen mindegy minek értékeljük EU-biztosi kinevezésről, hogy Navracsics úr, cinkosok közt bűnös, aki néma!

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. szeptember 15. 13:06
Kíváncsi lennék, hogy a szerző szerint Magyarországon korábban nem volt-e jellemző, hogy csókos kapja a biztosjelölti pozíciót. És szerinte vajon más országokban nem így megy? Vajon Ciprustól Írországig, Portugáliától Finnországig mindenki tisztán szakmai alapon nyer megbízatást szerinte?
jégecet
2014. szeptember 15. 10:45
Hont András csalódott. Navrasics meg nem. Lapozunk.
Agricola
2014. szeptember 15. 10:09
"Azt hiszem nem túlzás kijelentenem, hogy a Fidesz kormány legnagyobb személyi csalódása nekem éppen az Európai Unió minap kinevezett, oktatásért és kultúráért felelős biztosa." Nem jól hiszed, túlzás kijelentened! Az irodalomból ismert a "költői túlzás" fogalma, de te a túlzást is túlzásba viszed. Neked enni csak "Kell", de túlozni "Muszáj"!
brabant89
2014. szeptember 15. 10:08
Nem az ő hibája elsősorban, hogy Európában az oktatással és a kultúrával való foglalkozás az úgynevezett puha, súlytalan ténykedések közé tartozik. Nem, még csak azt sem állítom, hogy a magyar kormány kitartó szabadságharcának köszönhető, hogy ez az Európában súlytalannak számító portfólió jutott nekünk, bár ha ez jutott, a korábbiakra sem lehetünk oly nagyon büszkék. Tetszik vagy sem, "egy biztos ereje két dologtól függ: mennyi pénz elosztása tartozik hozzá, illetve az adott területet mennyire szabályozza az EU. Az oktatás és a kultúra felügyelete jórészt nemzeti hatáskörben van az EU-ban, és viszonylag kevés közös pénzt áldoznak rá". ... Mert persze az is elgondolkodtató, hogy miközben Szlovénia megkapta az energiaügyet, Csehország az igazságügyet, Lengyelország meg a belső piacot, és Romániának is jutott egy regionális politikai poszt, addig nekünk, a kelet-európai trendekkel szembe menve miért kell beérni egy jelentéktelen tárcával? Hát ezért. Mert Magyarországon a Navracsics-félék is beérik azzal, hogy Orbán hűséges szolgái lehessenek. Mert az emberi és szakemberi, ismert és elismert státuszt alsóbbrendűnek érzik a hatalom feltétel nélküli kiszolgálásánál. Nem gazember ő, de gondolkodás nélkül hajlandó kiszolgálni gazembereket. Az ilyen ember pedig sajnos nehezen kérheti ki magának a több tiszteletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!