Fortélyos közöny igazgat

2014. július 03. 07:35

A reklámadón kívül lehetne sokkal, de sokkal durvább és testreszabottabb jogszabályokat hozni, amelyekkel tönkretehetnék a renitens céget.

2014. július 03. 07:35
Molnár Richárd
Népszava

A NAV bevetése sokkal inkább showelem, mint hatékony eszköz a RTL Klub megregulázásában. A reklámadón kívül lehetne sokkal, de sokkal durvább és testreszabottabb jogszabályokat hozni, amelyekkel tönkretehetnék a renitens céget. Talán még a várható uniós kötelezettségszegési eljárást is meg lehetne úszni. És ha nem német, hanem színmagyar cég gyártja tovább a Barátok köztöt, nem kell tartani a plebs forradalmától sem. Már ha tényleg erre a színvonalra süllyedt a társadalom demokratikus érzékenysége, és diadalt ül a közéleti közöny. 

De a kormány továbbra is szeretné fenntartani a jogállam és a piacgazdaság látszatát, és nem akar elijeszteni minden nyugati befektetőt. Kell a pénz a Nagy Ugrás finanszírozásához, mindegy honnan jön. Szóval a NAV-ostromok mellett illik benyalni a multiknak, zsíros szerződéseket kötni velük - lásd a legnagyobb hazai mobilszolgáltatót -, úgy is teszik majd a »dolgukat«, teljesítik az elvárásokat anélkül, hogy fenyegetni, zsarolni kellene őket.

És miért teheti meg ezt a mi Bölcs Vezérünk? Mert fortélyos közöny igazgat félelem helyett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bélus
2014. július 07. 18:18
Ezek teljesen el vannak keseredve, hogy az a buta nép nem megy ki az utcára gyújtogatni és lincselni a kedvükért (és profitjukért).
Apáczai
2014. július 07. 18:18
" fortélyos közöny igazgat..." mély közöny, amit kivívtatok magatok iránt. Nincs ma már értelmes ember, akit érdekelne a károgástok.
Agricola
2014. július 04. 21:17
"A reklámadón kívül lehetne sokkal, de sokkal durvább és testreszabottabb jogszabályokat hozni, amelyekkel tönkretehetnék a renitens céget." Viszont a bizalom jó dolog, de az ellenőrzés még jobb. Az amerikai hatóságok nem átallották ellenőrizni a hirhedt gengszter, Al Capone pénzügyeit A hirhedt gengszter, Al Capone Amerikában, szintén negatívan ítélte meg az adófizetést. Elrejtette profitját az ottani adóhatóság elől. Ő is "adóoptimalizált". Egy amerikai film, amelyben Kevin Costner és Robert de Niro játszotta a főszerepeket, arról szólt, hogy hogyan sikerült Al Caponét a hírhedt kegyetlen gyilkos gengsztervezért börtönbe juttatni: Az adócsalás bizonyított vádjával. A filmből az volt érzékelhető, hogy akkoriban Amerikában halál komolyan vették az adócsalást a hatóságok.
Julismama2
2014. július 04. 21:15
Anyám borogass!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!