Nem pacsizunk

2014. július 21. 11:12

Mindenki jobb szeret klasszikus értelemben vett híradót készíteni. Megjegyzem a jelenlegi hat órai híradónkban vannak bulváros és komoly hírek is.

2014. július 21. 11:12
Kolosi Péter
Hír24

Ráadásul még jobban is érzi magát az ember, ha nem kétfejű birkáról, tömegbalesetről, műmellről riportozik, hanem villámgazdagodó polgármesterről. Nem?

Mindenki jobb szeret klasszikus értelemben vett híradót készíteni. Megjegyzem a jelenlegi hat órai híradónkban vannak bulváros és komoly hírek is.

Nézi a nép a komolyat?

Nézi.

A statisztikákat elemezve az Index június végén arra jutott, hogy az RTL Híradótól sokan elkapcsolnak, amikor a nyitó, bulváros hírek után a belpol kerül sorra.

Az RTL híradója a diplomások, a magas jövedelműek és a nagyvárosiak körében már most nézettebb, mint a TV2-é. Ezzel együtt nyár van, focivébé volt, most meg vizes Európa-bajnokság zajlik, s mindez tőlünk több nézőt visz el, mint a TV2-től, hiszen nálunk magasabb a fiatal férfi közönség aránya. Ráadásul a konkurencia most egy népszerű, dél-amerikai telenovellát illesztett a híradó előtti idősávba, így a Tények magasabb nézőszámmal kapja a stafétabotot, mint az RTL Híradó.

Ez nem magyarázza, miért kapcsolnak el sokan, ha jön a bel.

Ez így nem is igaz. Nem rajzolódik ki ilyen trend, és ezeket a dolgokat csak trendszerűen érdemes figyelni, nem lehet egy nap eredményéből következtetéseket levonni. Előttem a grafikon: most kedden nőtt a nézettség a politikai hírekre, szerdán viszont csökkent. Meglehet, kedden épp kezdődött valami meccs a köztévén. Az ősz hoz majd választ a kérdéseinkre. Mindig is azt mondtuk, hogy csak hónapok múlva van értelme ezt értékelni. Valamint az is nagyon lényeges, hogy ha nem a két hatórás hírműsort, hanem az összes ebben a napszakban sugárzott híradást nézzük, már most is igaz, hogy este hat és éjfél között a legtöbben az RTL hírműsoraiból tájékozódnak. Ez ráadásul nemcsak a 18-49-es korosztályra, hanem a teljes lakosságra is igaz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bélus
2014. október 21. 15:12
A befizetendő adó 0.1%-ból 380 bértollnokot lehet kifizetni, akik a sajtó- és médiaszabadság elvesztéséért sikoltoznak.
kitiltott
2014. július 30. 19:03
hogy sztároltatja magát ez kis buzi zsidó köcsög!
BőröndÖdön
2014. július 30. 19:03
Petike,a választások előtt tetszettek volna normális híradót készíteni!!
1120
2014. július 30. 19:03
Kolosi Péter egy médiageci. Nem kell ezt ragozni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!