A Nagy Médiaháború utáni 3461. napon

2014. június 18. 14:16

Amikor eljött a reklámok utáni bevétel 40 százalékos leadózása, az RTL beváltotta korábbi fenyegetését, és beszüntette a Barátok közt gyártását. A reakció elsöprő volt, a székházukra bejelentés napjának délutánján már hat Molotov-koktélt dobtak.

2014. június 18. 14:16
Varga Attila
Index

Amikor eljött a reklámok utáni bevétel 40 százalékos leadózása, az RTL beváltotta korábbi fenyegetését, és beszüntette a Barátok közt gyártását. A reakció elsöprő volt, a székházukra bejelentés napjának délutánján már hat Molotov-koktélt dobtak, mert akkor még volt a háztartásokban annyi felesleges benzin, hogy ilyen úri huncutságokra is futotta belőle. Kovácsot hidegen hagyta a sorozat, de szívesen adott kölcsön két deci benzint Icukának a hatodik emelet kettőből, mert mindig is tetszett neki a huncut mosolyú, zöld szemű nő, aki képes volt lelkesedni egy ilyen bugyuta szappanoperáért is.

Másnap, amikor a Kossuth térre vonultak ki a sorozat rajongói (legtöbben Berényi Miklós kopasz fejét és jellegzetes bajuszát ábrázoló maszkban) és közösen tiltakoztak, Kovács az ablakból figyelte a lépcsőház előtt gyülekező tömeget és szomorúan konstatálta, hogy ugyan az elveikkel egyetért, de nem ismeri a szereplőket és a történetszálat olyan mélységben, hogy hitelesen tudjon protestálni. Igaz, az nem derült ki, hogy tulajdonképpen ki ellen is kell fellépni most, az RTL vagy a kormány ellen. Utóbbi ugyanis a devizahitelek rendezésével és az újabb és újabb rezsicsökkentéssel pont olyan üveges tekintetű, bamba birka szinten tartotta az embereket, ami feltételezte, hogy a hol a Rózsa presszónk? rigmus skandálása közben egyiküknek se jusson eszébe, hogy nem az RTL-nek kurva az anyja ebben a kérdésben.

A tiltakozások még egy hétig tartottak, az RTL naponta már hat Híradót sugárzott, többek között a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest helyett is csak a beszélő fejeket láthatta az ember, de hiába szedtek szét egy-egy random kormánytagot minden nap, a csatorna nézettsége szépen lassan csökkenni kezdett. Kovácsnak egyre rosszabb kedve lett a hírműsoroktól, és inkább egy filmcsatornát nézett, amin folyamatosan a nyolcvanas évek slágerfilmjei mentek, újraszinkronizálva.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2014. június 18. 22:58
Most ez jön. Remélhetőleg az emberek a szemüknek, meg a pénztárcájuknak hisznek és nem veszenek be ekkora kapitális baromságot. Sőt, a jó izlésük is esetleg megakadályozza, h. ilyen stupid szövegen szórakozzanak. Nagyon szamarak vagytok, ki a csuda akadályozta meg, h. kis kedvenceitek úgy kormányozzanak, h. közkedveltség hiányában ne hajtsák el őket 2010-ben? Nem a válság volt a ludas.
Vanília
2014. június 18. 21:56
semmi hahahahaha?
A_Haza Bölcse
2014. június 18. 19:45
ezt a háborút el fogja veszíteni az RTL, ma már az Egyenlítő blogon is az RTL pusztulását kívánták amiért nem előbb kezdték kritizálni a kormányt
Samott
2014. június 18. 19:22
Hogy miert a legpuhabb reszeket ideztetek azt csak sejtem... :) "Öt évvel később, I. Nemzetmentő Viktor Testvér beiktatási ünnepségét mind a nyolc adó közvetítette egyszerre, igaz, ezek közül három az MTVA-hoz tartozó köztévé volt, öt pedig a főváros kulcsait birtokló Közgép Médiaszolgáltató és Tartalomfejesztő Zrt csatornája. Az egyszerűség kedvéért minden adón ugyanaz a kép volt látható, csak a műsorközlők más és más tájszólásban, de egyformán lelkesen és meghatottan tudósítottak a gigantikus turulmadár hasából kilépő és a Csodaszarvas hátán az Országházba beügető Vezető mennybe menetelét jelképező ünnepségről." Kosz sixx, ez jo volt. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!