Megvan a haditerv

2014. június 13. 10:39

A sajtószabadság magasabb rendű szempont, mint a nézettségi és a gazdasági kérdések, ráadásul szorosan össze is függenek. Interjú.

2014. június 13. 10:39
Kolosi Péter
Hír24

A háború növelheti a csatorna nézettségét?

A sajtószabadság magasabb rendű szempont, mint a nézettségi és a gazdasági kérdések, ráadásul szorosan össze is függenek. Nagy nézettségű, tömegekhez elérő független tévé, melynek gazdaságilag is biztosított a függetlensége – ez a sajtószabadság elengedhetetlen feltétele. A reklámadó éppen ezt a gazdasági függetlenséget szándékozik megtörni.

A szerdai RTL Híradó keményen nekiment Orbán felcsúti polgármesterének, az elmúlt négy évben a magát a száz leggazdagabb magyar közé felküzdő Mészáros Lőrincnek. Ez is a háború része?

Mióta a magyarországi híradók nem csupán húsz-huszonöt percesek, az adott nap legaktuálisabb eseményein túli információk is beférnek az adásba.

A reklámtörvény keddi elfogadása előtt Mészáros Lőrinc nem volt hír az RTL Klubon.

De igen, volt, foglalkoztunk már vele. Ahogy nagyon sok más politikai üggyel is. Csak most sokkal jobban észreveszik az emberek. Eddig talán a „kertévék bulvárhíradói”-ból voltunk sokak számára az egyik. Most talán többen érzékelik, hogy két lényegesen különböző hírműsorról beszélünk. Az RTL Híradóban mindig is szó volt politikai ügyekről. Gondoljon csak bele: amennyiben igaz az a széles körben elterjedt feltételezés, miszerint az RTL Híradója szúrta a kormányzó párt szemét, akkor annak is igaznak kell lenni, hogy korábban is foglalkoztunk politikával.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MrStokes
2015. február 06. 22:01
A Heti hetes a sajtószabadság / alja /.
Paul Légère
2015. február 06. 15:08
Kérdezd a nyalonc-"köz"médiát!
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:30
a vörös "függetlenek" harcba lépnek ez a harc lesz a végső
balbako_
2014. június 17. 20:06
Az sajtószabadság amikor szart adtok az embereknek és váltig állítjátok ez csokoládé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!