A reklámadóról: mi lesz velünk a Barátok közt nélkül?

2014. június 04. 09:42

Úgy tűnik, sikerülni fog: ellehetetleníteni rendre mindenkit, aki nem a kormány csahosa, szócsöve vagy szövetségese.

2014. június 04. 09:42
H_A
Hacsaknem

Bármennyire is kerek a történet L. Simonék szerint, bármennyire is nem vagyok a médiavállalkozások szószólója, de még a kereskedelmi csatornák hűséges nézője sem, megdöbbenéssel állok a már megint mindenfajta szakmai egyeztetést nélkülöző, friss meleg indulati kormányintézkedés előtt. Amelyről – horribile dictu – még a kormány külön bejáratú, tényfeltárásban élen járó Magyar Nemzetének főszerkesztő-helyettese is úgy gondolja, semmilyen más célt nem szolgál, mint rálépni a sajtószabadság torkára. Ide jutott kérem a világ.

És L. Simon meg is magyarázza. A csökkentett forrásokkal, megnehezített körülmények között, csökkenő hatékonysággal dolgozó médiáról szó nincs, »ez egy olyan adónem lenne, amelyet nem tudnak áthárítani a nézőkre, illetve az olvasóközönségre. A nézők nem fizetnek a bulvárműsorok megnézése után: annak kell adóznia, aki a bevételre szert tesz.« L. Simon László szerint »senki nem gondolja komolyan«, amikor egyes kereskedelmi tévék a legnépszerűbb, legnagyobb nézőközönséget vonzó műsoraik beszüntetésével riogatnak.

Mondanám azoknak, akik mégis komolyan gondolták nem csupán a rezsicsökkentés fantasztikumát, hanem esetleg letargiába estek e »riogatások« hallatán, hogy még azok is fizetni fognak, akiknek az életéből eddig valamilyen rejtélyes oknál fogva kimaradt a hozzájuk hasonló emberek vélt és kreált emberi drámái előtti napi rendszerességű csámcsogás. A reklámfelületet biztosító, megadóztatott csatorna beépíti a megsokszorozódott költségeit a termékek, szolgáltatások árába, azt pedig akárhonnan nézzük is, az emberek fizetik ki. A kábel tv és internetszámlákat majd meg lehet nézni.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gokiburi
2014. szeptember 16. 01:21
Átmegy az ATV-re?
MOPO3OB
2014. június 05. 00:41
"A kábel tv és internetszámlákat majd meg lehet nézni." Ez már egyre szánalmasabb. Internetszámla? Hogy jön az ide?!?! Ezzel az erővel "drágább lesz a lángos is" jöhet balliberó érvelőkártyaként. :) Ha az RTL árat emel a kábelszolgáltatóknál akkor a kábelszolgáltató majd átrakja egy drágább csomagba. Ergo kevesebb nézője lesz az RTL csatornáinak. A reklámokért így még kevesebbet fog kapni. Elvégre a puszipajtás AGB Nielsen kamuügynökség is csak az irracionalizmus határáig tudja kozmetikázni a nézettségi adatokat. Láss csodát a TV2 nem fog emelni. Az ingyenes MTVA csatornáin pedig még jobb filmek és sorozatok lesznek. Szóval az RTL vagy megszokik vagy megszökik. Nem marasztaljuk. Menjenek ha akarnak lesz helyettük más. http://bit.ly/UaC92g Bye bye! :) A Barátok közt régi részeit pedig majd leadja az M3 Retro csatorna. :) A retro ma úgyis divat.
S0ma
2014. június 04. 22:09
Már megint egy sorozat, ami tőlem akár meg is szűnhet.
S0ma
2014. június 04. 22:09
"A kábel tv és internetszámlákat majd meg lehet nézni.” --- Nyugi, lemondjuk a kábel-TV-t, az internetet meg csak akkor használjuk, ha muszáj. Ha az adókat nem elektronikusan kellene bevallani, nekem nem is lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!