100 százalék vita, 0 százalék Jobbik

2014. május 19. 07:20

Politikai értelemben komolyan vehetetlen, hogy egy négy (illetve nyolc) éves kormányzás szimbolikus vagy éppen közpolitikai kudarcát az MSZP/DK a Fideszre kívánja tolni.

2014. május 19. 07:20
Szabó Rebeka
NOL

Bizonyos tekintetben felesleges lenne arról szólni, hogy a Jobbik és a szélsőjobboldal mégiscsak a 2006-2010 közötti időszakban erősödött meg, ha éppen ennek felelősségét az akkor kormányon lévők nem tolnák rá teljes egészében az akkori nem túl konstruktív jobboldalra.

Politikai értelemben komolyan vehetetlen, hogy egy négy (illetve nyolc) éves kormányzás szimbolikus vagy éppen közpolitikai kudarcát az MSZP/DK a Fideszre kívánja tolni, és az legyen a fő érvük, hogy nézzük meg, Vona Gábor mégiscsak Orbán Viktor polgári körében kezdte.

Mi köze van a jobboldalnak ahhoz a politikai bénultsághoz, ahogyan 2006 és 2010 között a felvilágosult, az irányt mindig oly jól tudó baloldal kezelte a szélsőjobbot? Pont úgy viselnek azokért az időkért elsődleges felelősséget, ahogyan 2010 után a fő felelősség azé a jobboldalé, amely taktikai okokból nem tesz semmit a Jobbik visszaszorításáért, sőt, ha érdekei úgy kívánják, a Jobbik hangjának erősödését is eredményező folyamatokat hív életre, például a Jobbik-féle történelemolvasatra hangolt emlékezetpolitikai cunami formájában. (…)

Miről szól a Jobbikkal folytatott vita? Nem másról, minthogy leleplezzük a pártot, hogy nem hagyjuk, hogy a Jobbik vita nélkül ússza meg a mindennapokat, hogy emberek a Jobbikra adott érdemi reakció híján ne gondolhassák azt, hogy egy valójában az EU-ból hazánkat kivezetni akaró társaság valós politika felelősséggel bírhat.

Ma ugyanis sokan ezt gondolják, amit a Jobbik valamivel több, mint 20%-os szereplése bizonyít. Ezt a Jobbik úgy érte el, hogy soha nem tett senki komoly erőfeszítést arra, hogy leleplezze. Lehet azt mondani, hogy dehogynem, mennyi és mennyi sajtóközlemény jelent meg, mennyi lemondásra való felszólítás volt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sesztu
2014. május 19. 14:13
ez a vita a vitáról károsabb, mint maga a vita, fogjátok már föl, h ti (egy nem létező párt, amit valaha Együttnek hívtak) tartja napirenden, és a vízcsapból is az folyik, h Jobbik, Jobbik, Jobbik, mellette csupa pozitív társított jelzővel. az Együtt-pm az újfasizmus és neonáci erőknek dolgozik.
Wazze
2014. május 19. 13:47
A köpönyegforgató pártodról ugass, zsidó qrvinyek, ne a Jobbikkal foglalkozz!
catalina9
2014. május 19. 13:03
A Jobbik ellen nem kell TENNI. Jobbnak kell lenni náluk. No ez nem megy a ballibáknak és most maszatolnak, óbégatnak.
neuhistoriker
2014. május 19. 12:37
A kotlós kikőtötte mán a biobűzátokat, te agyhalott liba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!