Guy Verhofstadt EU-utópiája

2014. május 08. 16:10

Verhofstadtnak csak abban az esetben van lehetősége az általa elképzelt és kidolgozott EU modell kipróbálására, amennyiben a két nagy párt, az európai szocialisták és a néppárt nem tud megegyezésre jutni.

2014. május 08. 16:10
Barcs Endre
EU Mozaik

Valóban, Verhofstadt nincs megelégedve a munkaerő-mobilitással, fokozni szeretné azt. Ezzel egy időben új uniós bevándorlási törvény alkotna, amely hasonlóan az USA-hoz és Ausztráliához, úgynevezett »zöld kártyák« kiadásával szabályozná az EU-ba történő bevándorlást. Egyúttal minden eszközzel igyekezne visszaszorítani az illegális bevándorlók számát a határőrizet megerősítésével, az új védelmi politika kialakításával.

Ehhez olyan Európai Bizottságot kellene létrehozni(a), amely az eddigi »felügyeleti szerep« helyett kormányozna, vagyis az EB igazi kormánya lenne az Európai Uniónak. Az EU új kormányában valójában hat minisztérium lenne: energetikai, környezetvédelmi, innovációs, pénzügy/monetáris, külügyi és (emberi)jogi. Ezeken a területeken az EU döntene mindenről, a csip-csup szabályozást átengedné a tagállamoknak. Verhofstadt szerint ez a modell az angoloknak is tetszene, mert számos területet visszaad nemzetállami hatáskörbe.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2014. május 08. 17:10
Ez a Verhofstadt egy "fogott" - értsd: zsarolt - görény.
Akitlosz
2014. május 08. 16:58
Ha pedig megegyeznek a vörösök a narancssárgákkal, akkor abból újra kiderül, hogy egy követ fújnak. Nagykoalíció a bolsevistákkal pfúj!
balbako_
2014. május 08. 16:56
És ott majd megmondanák mi jó nekünk, a litvánoknak, lengyeleknek, cseheknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!