Mostantól vagy mi ellenőrizzük a kormányt, vagy senki

2014. április 05. 12:12

A Megújuló Magyarország programja ma egy választási program, de ebből 2018-ban kormányprogramot fogunk írni.

2014. április 05. 12:12
Schiffer András
Schiffer András
Origo

Lehet szavazókat gyűjteni ennyire speciális üzenetekkel? Nemrég beszéltem egy közvélemény-kutatóval egy cikkemhez, ő azt mondta, hogy az LMP-re azok szavaznának, akiknek elegük van a két nagy pártból, de ezek az emberek nem kíváncsiak ideológiákra.

Amikor járjuk az országot most Szél Bernadettel, akkor pontosan ezzel az érzülettel számolunk. Arról beszélünk, hogyan lehet egy unokák nélküli összeszerelő ország helyébe egy megújuló Magyarországot álmodni. Egy olyan Magyarországot, ahol a miniszterelnök külföldön nem azzal házal, hogy mennyire olcsó és kiszolgáltatott a munkaerő, hanem azzal, hogy mennyire kreatív. Az LMP üzenetei nem speciálisak, legfeljebb az feltűnő, hogy mi nem nézzük hülyének az embereket.

Túl fognak tudni lépni középtávon az 5-6 százalék közötti billegésen?

Nagyon remélem, hogy ezen máris túl vagyunk. Nem azért vágtunk bele a pártalapításba, mert 5-6 százalékot akartam elérni. A Megújuló Magyarország programja ma egy választási program, de ebből 2018-ban kormányprogramot fogunk írni.

Kormányprogramot? 

Ez az ambíciónk. Ami a mi fejünkben van egy globalizációkritikus ökopártról, az nehezen egyeztethető össze a két blokk hatalomfelfogásával, ezért kisebbik koalíciós partnerként nem tudjuk érvényesíteni, de fontosnak tartjuk a küldetésünket annyira, hogy ebből valóság legyen. 

Amikor Vágó Gábor, Osztolykán Ágnes, Ertsey Katalin visszalépését említik önnek, akkor mindig az a válasza, hogy ezek pont azt mutatják, hogy az LMP nem olyan embereket gyűjtött maga köré, akiknek csak az Audi-kulcs a fontos. Az ebből adódó kérdés viszont az, hogy jó-e, ha egy kampány közeledtével kiderül, hogy nem profi politikusokat küldünk az Országgyűlésbe. 

Soha nem akarom, hogy eljussak oda, hogy létkérdés legyen, hogy politikai pályán maradok-e. Merem remélni, hogy az LMP ezt a különlegességét meg tudja őrizni most májustól is. A régi pártoknál azt a tipikus politikai karriert lehet látni, hogy gyakorlatilag életcéljuk, hogy politikusok legyenek.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2014. április 06. 21:52
A kedves pártvezető még a pár fős frakcióját se képes ellenőrizni, nemhogy a kormányt.
Box Hill
2014. április 05. 18:03
"Mostantól vagy mi ellenőrizzük a kormányt, vagy senki" Eddig se ellenőrizte más a kormányokat csak az ellenzékük. A kommunista maradvány rabszakszervezetek nem teljesítették ezt, de nem teljesítette az adófizetők érdekvédelmi szervezete sem. Ezek hatékonysága nélkül pedig nem is álmodhatunk fejlett kapitalizmusról, ellenőrzött kormányzatról.
GV0917
2014. április 05. 14:57
..."de ebből 2018-ban kormányprogramot fogunk írni...!" Jól van Andriska, Dettike, akkorára már beengednek benneteket a dodzsembe egyedül is.......
tóth mária
2014. április 05. 14:32
Én még azzal is kiegyeznék/nem szívesen!/, hogy inkább az LMP jusson be, de az Összefogás viszont essen ki, örökre! / ha ez az ára/.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!