Így fognak leszokni az egyetemisták a vörösboros kóláról

2014. március 24. 15:06

Vérfrissítésre van szükség, olyanok szerepvállalására, akik tényleg képesek változtatni a dolgokon.

2014. március 24. 15:06
Köles András
Heti Válasz

„- Nevük alapján akár egy államilag gründolt szervezetre is gondolhatnánk (Magyar Bor Intézzet - a szerk.), ahol jó sokan szakértenek.

- Nem akartunk olyan borszekciót létrehozni, ahol mindenki okosan bólogat a másikra. Senkit nem szeretnék megbántani, de ilyenből már van épp elég. A különböző boros fesztiválokon ugyanazokat az arcokat látni, akikkel kóstolás közben rendre megállapítjuk, hogy a magyar bor akár világhírű is lehetne. De ez kevés, tenni is kellene végre valamit. Vérfrissítésre van szükség, olyanok szerepvállalására, akik tényleg képesek változtatni a dolgokon. Ehhez pedig nem feltétlenül szükséges a már jól ismert borakadémikusokat, borszakírókat bevonni.

- Akkor mégis mitől lesz intézetük szakmailag hiteles?

- Csapatunkat azért jórészt a borszakmából érkezők alkotják. Közös jellemzőjük a tenni akarás, ami szerintem mindennél fontosabb.

- A jó szándék dicséretes, de miből fogják finanszírozni?

- Tény, hogy egy háborúhoz általában fegyver és pénz is szükséges. Nem hiszem, hogy a borkultúra fejlesztésére adott állami pénzek most a legmegfelelőbb helyekre kerülnek. Mi új lapot szeretnénk nyitni. Alapítványként működünk, már eddig is pályáztunk támogatásokra, de szeretnénk állami pénzeken túli forrásokra is támaszkodni.

- Vagyis háborút hirdetnek?

- Annál jobban tisztelem a borszakmában dolgozó kollégákat, hogy harcot vívjak ellenük. Elég sokáig habozta, míg az intézetet megalapítottuk, pedig az ötlet már tavaly nyáron megszületett. De a konfliktusok vállalása nélkül változás sincs, így belevágtunk. Háborúzni viszont senkivel nem szeretnénk. Új szemléletű magyar borkultúra kialakítása a célunk, ami a fiatalokra épít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dávid
2014. március 25. 12:31
Legyen így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!