Temetni , nem dicsérni

2014. február 20. 22:36

Orbán Viktor 4 éven át kockázatos kísérletek sorát mutatta be az általa laboratóriumnak nézett hazánkban.

2014. február 20. 22:36
Ertsey Katalin
Ertsey blog

„Temetni jöttem Caesart, nem dicsérni - mondja Antonius Shakespeare Julius Ceasarjában.

Orbán Viktor 4 éven át kockázatos kísérletek sorát mutatta be az általa laboratóriumnak nézett hazánkban. Ezek a kísérletek gazdaságilag végképp padlóra lökték az amúgy is válságból lábadozó országot, elűzték fiatalok százezreit és megdöbbentették azokat, akiknek még fontosak a politikai szabadságjogok és egyéb ilyen elavult dolgok, és akik azt gondolták, Gyurcsány alatt már elérte a mélypontot az ország, nincs lejjebb.

Egyetlen olyan helyzet van - méghozzá a legrosszabb szcenárió helyzete - ami erősen idézőjelesen »visszaigazolhatja«, amit Orbán művelt a saját országával. Hogy még békeidőben legyalulta a demokráciát, még parlamenti eszközökkel vezetett be autokratikus rezsimet, és minden bizonnyal ezt meg is fogja erősíteni április 6-án. Ez pedig az a helyzet, ha és amikor a körülöttünk zajló véres események végképp polgárháborúba csapnak át, netán átcsapnak a határon. Ekkor el kell ismernünk, hogy valamit zseniálisan megérzett, és jó előre ennek megfelelően alakította át az országot egy macerás demokráciából jól irányítható autokráciává.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2014. február 21. 12:43
Ha anno nem verték volna szét erőnek-erejével a hagyományos 3 generációs családokat a gyerekkeltető lakótelepekkel, talán kevesebb embernek kellene keresnie a boldogulását határon kívül.
tango47
2014. február 21. 12:24
Hogy Hofi mondásával éljek: " -És ez már csak felejteni fog!"
Sulammit
2014. február 21. 11:07
Marhára idegesítő vagy Ercsei amikor a parlamentben össze vissza rakosgatod az állad alatt a kezedet 15 másodpercenként és nem túlzok! Ráadásul még rángatozol is. Látszik, hogy idegbeteg vagy. Remélem ezt nem Orbánnak tulajdonítod, mint az "elűzött fiatalok százezreit". Hazudsz Ercsei! Halmozottan. - Nem 4 év alatt mentek el és senki nem űldözött el senkit. - Hol "lábadozott a válságbol ez az ország éppen"? - Azt mered állítani, hogy Gyurcsánynál mélyebb az orbáni 4 év? Ez mind szemenszedett hazugság. Csak egyet, németországbol ki uldözi el az orvosokat Amerikába? Merkel? Ugye ezt nem mered állítani. mégis elmennek. Nem sorolom a többi NYUGATI országbol valo "menekulést" ezt neked is tudnod kell. Hogy neveli egy ilyen hazug anya a gyerekét igazságra? Sehogy. Szégyelld magad!
qccqccqcc
2014. február 21. 10:44
Ez az az hülypics, aki bejelentette, hogy Orbánnak nem szül? Hála itennek, léci később se, ne szaporodjál, mucikánm, léci, köszi, puszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!