Nem lesz kolbászból a kerítés

2013. november 12. 10:32

Isten óvja szegény hazánkat attól, hogy ez a régi garnitúra bármilyen régi vagy új formációban ismét hatalomra kerüljön!

2013. november 12. 10:32
Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

„Nagy önbizalomról, illetve a rideg valóság teljes tagadásáról árulkodik szegény Bajnai Gordon kijelentése, miszerint egy év múlva ő lesz Magyarország miniszterelnöke. Lehet, hogy fenyegetésnek szánta, vagy bosszantani akarta mindazokat, akik szintén ezt a pozíciót nézték ki maguknak a nagy összefogásban.

Persze az is lehet, hogy valahol ezt már megígérték neki, a választás eredményétől függetlenül. A semmitmondás és a kérkedés szomorú párosítása az egész »baloldali« ellenzékre rányomja bélyegét, elég, ha a fővárosi képviselőjelöltek nemrég felállt csapatára tekintünk, ugyanaz a probléma: a régiek már leszerepeltek, az újak pedig az esélytelenség biztos tudatában legalább egyszer az életben kapnak némi közfigyelmet. A hitelességi problémán túl a program teljes hiánya lehet számukra a legnyomasztóbb, mert olyasmit bárki ígérhet, hogy be fogja indítani a gazdasági növekedést, rezsicsökkentés helyett lehet energiatakarékosságot hirdetni, a »törekvő magyar állampolgárok« támogatásáról értekezni, kiszámítható környezet kialakításáról szónokolni. Egyetlen épkézláb, megfontolandó gondolat nincs az ellenzéki retorikában, és az is ijesztő, hogy hazánkat 2002 és 2010 között ilyen politikai »minőségirányította«, az »ahogy lesz, úgy lesz« filozófia alapján. Az egyre szürreálisabb ellenzéki osztozkodás és pofozkodás mögött egyetlen közös pont van, a féktelen Orbán-gyűlölet, a folyamatos provokáció, és annak a téveszmének a hangsúlyozása, hogy most minden rossz, de majd jön a »jó kormányzás«, a szakértelem, a béke és az európaiság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2013. november 12. 12:33
Isten óvjon minket mindattól, amit az új tulajdonosok ránk zúdítanak. Elveszik házunkat, mezőinket és vizeinket.
tango47
2013. november 12. 11:47
Szerintem Bajnau sem hiszi el amit mond, csak azt mondták neki, hogy nagyon szép, nagyon okos, nagyon megnyerő, nagyon karizmatikus _ ezt viszont elhitte :)) Szánalmas!
ballada
2013. november 12. 11:43
"""""Fájni fog most,hogy jobb legyen...Ezzel a szöveggel már a második generációt altatják,habár a kunczi már ciántablettával is próbálkozott...na de kunczin kivűl kik voltak még a fényes jövő-ami már régóta jelen!-korifeusai?hát horn efftárs,az említett kunczi,bokros lala,kóka jani,kupa m,békesi l,medgyesi p,lászló cs,csillag i,drazsé,veres jani....hú,de hosszú már nem tudok levegőt venni! na nem a jóléttől ,hanem a szíj szorításától...még csak egy kicsit...ugye libáskám ...aztán VÉGE! """""
BőröndÖdön
2013. november 12. 11:37
A jelenlegi rezsim továbbélésétől mentsen meg mindenkit az Isten!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!