Nincs tovább

2013. október 04. 10:29

Péter távozása őrült sajtóvisszhangot és borzasztó spekulációkat indított – konkurenseink állítólag közös megbeszélésen tervezgették a széthulló Index piaci részesedésének felosztását.

2013. október 04. 10:29
Gerényi Gábor
gg.blog

„Augusztus két nagy távozás ideje: Tóta W. és Kardos Gábor nagyjából egyszerre jelentették be, hogy véget vetnek indexes pályafutásuknak. A hogyantovábbról egyikük sem mond semmit, ez Árpádnál derült ki hamarabb: szeptemberben a HVG internetes verziójában folytatta az írást ott, ahol abbahagyta. Távozásával kapcsolatban több interjút is adott, ezekben tett néhány olyan állítást, melyeket az Index-szerkesztőségben többen is vitattak. (Árpád, kiszabadulva az Indexből erősen sarkítva adta elő a történteket szerintük.)

Ő egyébként - a közvélekedéssel ellentétben - soha nem volt a csapat hivatalos hangja, szócsöve; szenzációs írásain mindig jól szórakoztunk, de sokszor, sokan nem értettek egyet velük. A csapat társaságát sem kereste túlzottan, ritkán járt közénk, többször fordult elő inkább az Indexnél jóval baloldalibb sajtókörökben. Távozása azonban nekünk volt mindenképpen óriási veszteség tartalomban is, presztízsben is.

Tóta pótolhatatlan maradt, Kardos ügyvezetői szerepét viszont Pusztay András, az addigi Indexvideó-vezető vette át az Indexnél.

De a java még hátravolt: Uj Péter is megelégelte a csendes állóháborút, és szeptemberben felmondott; utolsó napjára a szerkesztőség meglepetéscímlapot készített neki, róla szóló cikkekkel. Azt írtam az előző részben, hogy utolsó közösségi akciónk a 2010-es tavaszi parlamenti kivonulás volt, és jól írtam - Péter búcsúztatása már az utolsó utáni ilyen projekt, amit immár nélküle, Szily Laci gondozásában hajtottunk végre. Én is írtam bele egyet, egy stílusparódia stílusparódiáját, és két soha nem látott UP-fotóval illusztráltam; eredetileg akkor lőttem őket nagyjából, amikor kitaláltuk együtt az Indexet mint céget. Szily egy remek nekrológszerűséget írt a címlap tetejére - a morbid ötlet szintén tőlem jött, sajnos, Magyari Peti pedig egy zseniális Szerda-paródiát. A már nem indexes egykori Index-vezetők (Nyírő, Kőrösi, Braun, Keki, valamint a még indexes technikai főnök Szöllő közös üzenetét szintén a címlapon hoztuk.)

Péter távozása őrült sajtóvisszhangot és borzasztó spekulációkat indított - konkurenseink állítólag közös megbeszélésen tervezgették a széthulló Index piaci részesedésének felosztását. A szerkesztőség maradék része viszont fegyelmezetten tette tovább a dolgát - jól megépítettük ezt a gépezetet, ami sok mindent túlélt már előzőleg, ugyebár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DezInf
2014. január 11. 12:17
Volt egyszer egy origó, aztán lett az index. Szerintem itt sokan azt sem tudják kiket is gyaláznak:) Biztosan rá van írva a kötelezően mantrázandó jelszavakat tartalmazó narancsos cetlire. Régen lehetett volna szidni az indexet, hiszen volt két hírportál. Most van ezernyi, mégis mind az indexet szidja:) Talán azért, mert az index a kezdetek óta létezik, valahogy a felszinen tudott maradni? Akinek nem tetszik a zindex, annak ott a mandi, a kuruc, fidexhu, barikád ......magyar hajnal vagy micsoda. Az index gyalázása inkább az irígység megnyílvánulása, hogy az a sok értetlen felhasználó miért ott nézi meg a híreket és miért nem a ........... :))) Bármennyi pénzt is nyomatnak a mandiba, sosem fogja elérni az index látogatottságát, csak azt nem értem miért:))
DezInf
2014. január 11. 12:17
Vén trottyos, pelenkát kéne cserélned. Nem csak szenilis vagy, de még feledékeny is. A kannás bor nagy tételben betett neked, de nem hallgatsz a jó szóra :)))
DezInf
2013. december 13. 20:35
Szövegértelmezés nem az erősséged. Pedig átolvastam a profilodnál a régebbi hozzászólásaidat. Nem vagy te hülye, csak megjátszod:) Engem is megtévesztettél, életszerűen csinálod:D
Ouroboros
2013. október 26. 23:21
Én már második helyre soroltam az indexet, mióta W és UP eljöttek. A hvg nagyot alkotott Schmitt lemondatásával és azzal, hogy W-nek otthont adott, de igazán a nagy öregek visszatértének örültem a 444-gyel. UP és Bede, több se kell egy jó újsághoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!