Obersovszky, a legrosszabb vadász

2013. szeptember 12. 16:38

Gyurcsány Ferenc is volt kormányon, majdhogynem fél évtizedig, és nem tiltakozott, ha mikrofonállványba botlott...

2013. szeptember 12. 16:38
Zöldi László
Médianapló

„Szó se róla, Obersovszky Péter a még köztársasági elnök Schmitt Pállal készített alákérdezős interjú óta kiiratkozott a szakmából. Tevékenységére használható egy elmagyarosodott német kifejezés: azt a lejbzsurnalizmust műveli, amelynek kétségkívül vannak hagyományai a magyar sajtóban, és nemcsak a jobboldaliban, hanem a balban is. Ha az alákérdezésért egy civil vagy pláne szakmai szervezet »kitünteti«, akkor bizony megérdemli. Igen ám, de egy politikai párt elveti a sulykot, ha újságírókat jutalmaz, vagy büntet. Képviselje inkább a választópolgárok érdekeit; azokat az embereket, akiket mi, újságírók is a magunk módján képviselünk a nyilvánosságban. Nevükben kérjük számon a politikusokon ama döntéseket, amelyeket helyettük hoztak.

A sors iróniája, hogy politikusok és újságírók kutya-macska barátságát épp egy fideszes politikus értette meg. Ivanics Ferenc, akit egyébként Orbán Viktor a napokban rakott ki a választókerületi elnökségből, egy időben vezette a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzatot is, és ebbéli minőségében a magyar sajtó napjára készülve így üdvözölte a környékbeli tollforgatókat: »A politikus számára minden sajtókitüntetés átadása olyan, mintha fácánként a legjobb vadásznak adna díjat.« (Kisalföld, 2002. március 14.) Mondhatja erre Gyurcsány Ferenc, persze, hogy ő ellenzéki pártot alapított, és megengedheti magának, hogy »díjazza« a legrosszabb vadászt. Csakhogy ő is volt kormányon, majdhogynem fél évtizedig, és nem tiltakozott, ha mikrofonállványba botlott...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2013. szeptember 16. 02:36
Kdves Zöldike! Azért aki az ÉS párttikára volt az ne nagyon bírálgassa Obersovszkyt és a köztévét.
Talibános Fanfan
2013. szeptember 15. 12:35
miért bántják az Obit, nem értem. Egy név a szakmában. Mindent megtestesít, amit egy gerinctelen féregnek meg kell.
Krupp Skya
2013. szeptember 14. 11:18
És Dániel Péter sem tiltakozott amikor vejbe baszták egy Gyurcsányista kamerával inkább elment tűzoltónak a sivatagba ha megint lenne véletlenül égő csipkebokor.
Bertorelli
2013. szeptember 14. 11:18
Kedve Zöldikém. Fura, de én másként emlékszem. Ferid soha semmilyen alkalommal nem adott jobboldalhoz tartozó médiaszemélyiségnek interjút. Hívták tucatszor a Hír TV-be, Echo TV -be, de nem ment. Miért ? Egyszerű. Mert egy kis beszari pitiáner alak, aki csak a Nap keltében és az ATV alákérdezős műsoraiban merte elmondani a véleményét. (Pedig miniszterelnökként illett volna elgalább egyszer jobboldali választók által megfogalmazott kérdésekre is választ adnia.) Kifogás mindig volt. Most éppen Obersovszkytól szart be, és maga helyett Vadait küldte be a stúdióba. Persze kifogás itt is volt. Az ominózus SP interjú. Hát persze. Gyáva, szar alak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!