Vége a halászatnak, mostantól a horgászok az urak a folyókon és tavakon

2013. szeptember 03. 16:49

Az új rendszer a 300 ezer horgászt teszi meg úrnak a 150 halásszal szemben.

2013. szeptember 03. 16:49
Szily László
Szily László
Cink

Hatályba lépett az új halgazdálkodási törvény, a kormány igen kevés értelmes húzásának egyike. A lényege az, hogy bár formálisan nem szünteti meg a halászatot a természetes vizeken, az új rendszer a 300 ezer horgászt teszi meg úrnak a 150 halásszal szemben.

(...)

A mostani rendszerhez képest persze egy rakás apróságban lesz ezen felül váltás, de a köztársasági elnök lobbizását a háta mögött tudó pecás lobbi ezzel majdnem mindent elért, amit szeretett volna. Az a kevés megmaradt természetes vízi halász a horgászokénál sokkal hatékonyabb és nagyobb eszközeivel gyakorlatilag le tudta pusztítani a magyar folyók teljes halállományát. Egyetlen halász akár több tízkilométernyi folyószakaszon tudta megzavarni az ívást vagy kifogni az áradások után a hullámtérből a mederbe tartó halakat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2013. szeptember 03. 20:38
A halász mindig is az a szabadság szimbolikus alakja volt. Ezt a szabadságot tiporja lábbal a diktatórikus kormányzat, népi hagyományokat cinikusan felszámolva, munkahelyek tucatjait megszüntetve, cinikusan hivatkozva a hobbi-horgászokra, idegenforgalomra. A "Hej, halászok, halászok" is be lesz tiltva, meglássátok.
USsange
2013. szeptember 03. 18:07
"de a köztársasági elnök lobbizását a háta mögött tudó pecás lobbi ezzel majdnem mindent elért" Nem, a kormány sosem tesz jót... Legrosszabb esetben is csak enged az emberek lobbierejének. :)))) Ez a büdösballib alapállás. Van még a jobbikos verzió, amikor minden jót a Jobbik programjából lop a kormány. :))))) Egymáshoz valók vagytok, ellenzéki csürhe.
kjkj945
2013. szeptember 03. 17:22
""6. A halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény módosítása 14. § A halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény (a továbbiakban: Hhtv.) 52. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki: „(3) Az e törvény hatálya alá tartozó hatósági eljárás díj- és illetékmentes, amennyiben az adott eljárásra e törvény végrehajtására kiadott jogszabály igazgatási szolgáltatási díjat nem állapít meg.” 15. § A Hhtv. 56. § (1) bekezdése a következő o) ponttal egészül ki: (Felhatalmazást kap a miniszter arra, hogy:) „o) a halászati őr szolgálati igazolványára és szolgálati jelvényére vonatkozó szabályokat” (rendeletben határozza meg.)"" "" A kormány, információnk szerint, 2013-ban tárgyalja a Halászati törvény módosító javaslatait, valamint 2014 táján kiírásra kerülnek újra a ""
vigyor
2013. szeptember 03. 17:06
Jó,jó örülök én, de vazze, nem lehetne, hogy ne legyen minden pocsolya a horgászoké, minden faág az erdészeké, minden zöld terület meg valamelyik természetvédelmi csoporté??? Hanem mondjuk x falu önkormányzaté, ahova a lakosok kimehetnének egy kicsit kirándulni, fürdeni vagy épp kutyát futtatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!