Vidéki sanzon

2013. szeptember 09. 08:29

A Tisza-tavi kerékpárút kifogástalan, a cirka 65 kilométeres, gátra épült bringahálózat ugyancsak bárkinek ajánlható, legyen versenykerékpáros vagy „terepes” kolléga.

2013. szeptember 09. 08:29
Szajlai Csaba
Magyar Hírlap

„Más a szitu a Tisza-tóval. Az M3-as sztrádánál, Füzesabonynál kanyarodok rá a 33-as főútra, amely dömperrel, traktorral vagy kombájnnal kiválóan járható, nekem azonban egy VW Golf adatott, mindenesetre a német járműnek – különösen Besenyőtelektől Poroszlóig – lehet bizonyítania (terepen!), hogy az, ami: »Das Auto«. A viccet félretéve: katasztrofális a közúti helyzet, pedig a Tisza-tavat erről az oldalról sokan próbálják megközelíteni. Amúgy az idegenforgalmi övezet első nagy települése Poroszló, itt parkolok le, nagyjából rend van a faluban, de imitt-amott a fűkasza elkelne. Pár hét, és az »Üdvözöljük Poroszlón« táblát befedi a gaz. Azért a nagyon is látható jelenségért – egyre többen hagyják el a kelet-magyarországi településeket, és kezdenek kiüresedni az utcák ezen a tájon sajnos mindenütt – nem az önkormányzat a felelős.

Hanem a Tisza-tavi kerékpárút kifogástalan, a cirka 65 kilométeres, gátra épült bringahálózat ugyancsak bárkinek ajánlható, legyen versenykerékpáros vagy »terepes« kolléga. Nagy melegben pedig a vízben is érdemes megmártózni. Én ezt a kiskörei állomásnál tettem. Nyugtázom: minden O. K., ám az éppen nyitva lévő egy szem büfé – érthetetlen okokból – budapesti árakon kínálja portékáit. Már bocsánat, de az ország nem éppen leggazdagabb környékén járunk, és az itt élőket sem veti fel a pénz, meg turisták sincsenek sokan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 09. 14:01
"Hanem a Tisza-tavi kerékpárút kifogástalan, a cirka 65 kilométeres, gátra épült bringahálózat ugyancsak bárkinek ajánlható," A normális ember jó levegőn, kint a természetben bringázik, nem a metropolisz füstködében rontja a tüdejét. Mint a sznob tökfejek.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 09. 14:01
Hát ez a nagyon hülye zorbánozó hogy kerül ide már megint?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!