A Fidesz politikai stratégiájáról

2013. szeptember 26. 20:04

A Fidesz egész kampánya az időről és a túlélésről fog szólni.

2013. szeptember 26. 20:04
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Aki időt nyer, életet nyer -- gondolják a Fideszben. Ez azonban súlyos tévedés. Magát talán átmenti a pártokrácia, de súlyos tévedést azt hinni, hogy a Fidesz ezzel a kompetenciával, ezzel a belső kultúrával, ezzel a világképpel egy fikarcnyi jót is tehet az országnak 2014 után. Nem következhet semmi jó a múltból. Sokat elmond erről a pártról, hogy a mai napig egyoldalúan, csont nélkül kiszolgálja egy hiú, küldetéstudatos, már egy ideje az intelligenciája határain túlra merészkedett ember végtelenül önző és érzéketlen politikai napirendjét (aki, most úgy tűnik, nyolcvanévesen is azt fogja hajtogatni, hogy »még négy év, és sikerülni fog..., adjatok még négy évet... már csak ennyi kell«), és így a párt tíz év megágyazását követően önreflexió nélkül tudta a romlás további mélységeibe taszítani ezt az országot. Amelyik politikai alakulat erre képes, abban nem munkálnak a közjóhoz köthető ellenőrzési mechanizmusok, erők, érdekek és szenvedélyek -- az az alakulat végtelenül korrupt a szó tágabb értelmében, és kizárt dolog, hogy komoly belső munka nélkül vissza tudjon térni a magyar társadalom szolgálatába. A Fidesz nem alkalmas arra, hogy az önmaga által előidézett válságból kivezesse az országot. Kérdéses, hogy az ellenzék -- amelyik Orbán ágyát megvetette -- ki tudja-e.

A Fidesz egész kampánya az időről és a túlélésről fog szólni. Nagyon valószínű, hogy a lehető legkorábbra szeretnék időzíteni a parlamenti választásokat (és ebben a vágyukban Áder elnök nyilván nem fogja megakadályozni őket), a kampányban mindenre és bármire képesek lesznek, a választások napján szintén, a szavazatok összesítésekor szintén. 2014 áprilisa után szintén. Miután fű már nem terem utánuk, most minden követ meg fognak mozgatni.

Aztán már csak a sivatag marad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. szeptember 27. 11:29
A zemberek elzavarják a baltást,ez tuti!
jégecet
2013. szeptember 27. 11:19
"Aztán már csak a sivatag marad.” Ja. A Negev. Neked.
nemormester
2013. szeptember 27. 09:57
Szegény Béndek zakkantabb már, mint a galamusziak és a népszavások, és ugyanarra is használják a mandiner szerkesztői :(
balbako_
2013. szeptember 27. 06:29
Ez a gyűlöletzsák rettentően buta. Szemlézése nyilván azért történik, hogy szondázzák mennyire tudja felhúzni a normális embereket. Semennyire, mert szánalmas. Egyébként a politikailag tényleg semlegesek, akik tényleg nem tudják kit válasszanak az ilyen szövegtől nyomban átsodródnak a másik oldalra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!