Felcsútra tart az állami hirdetés

2013. július 19. 11:56

Jó látni ezt az olajozottan működő állami hirdetési piacot.

2013. július 19. 11:56
Urbán Ágnes
Mérték blog

Jó látni ezt az olajozottan működő állami hirdetési piacot, szemmel láthatóan nyoma sincs rögtönzésnek, koncepciótlanságnak. Végre megvalósult a hatékony állam, itt bizony egy jól működő gépezetet látunk, és ne legyen kétségünk, minden fillérnek megvan a maga helye. Apró szépséghiba, hogy a hatékonyság nem a közjó növelését, hanem a közpénzek magánzsebbe vándorlását segíti.

Egy leendő médiapolitikának alapjaiban kell újragondolni, hogy milyen módon csökkentheti azt a piactorzító hatást, amit az állami hirdetések tendenciózus elköltése okoz. Régóta megoldatlan probléma ez, de most már eljutottunk odáig, hogy a baráti médiavállalatok leplezetlenül pénzszivattyúként szolgálnak, az állami korrupciós gépezet fontos szereplői. Ha komolyan gondoljuk, hogy egy jól működő nyilvánosságot és tisztességes médiarendszert szeretnénk, a munkát alighanem az állami hirdetések teljes transzparenciájának megteremtésével és a haveri kifizetések leállításával kell kezdeni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tas0125
2014. január 13. 10:11
jujúj! Mi lesz ebből a végén. Előfordulhat, hogy a tehetősek, a nagy-tulajdonosok nem egy helyről bukkannak elő. Emlékezzen Ágnes arra a fennhéjázó kijelentésekről, amik az egyesített balról jöttek. Ez a piac! Ez a demokrácia! Ágnes asszony! Akikre Ön célozgat ellenszélben is jól működtek. Most kevesebb a gátló körülmény, ezért még jobban. Pl. Magyar Nemzet kitiltva a minisztériumokból. Az ám a probléma gazdasági téren is. DS.-t kivéve nem megy a vagyon működtetése, tudniillik ez ráolvasással nem megy. És mocskolódással sem. Ki van a társaság ismerve.
BőröndÖdön
2013. szeptember 23. 01:16
"Tanár"úr,egy szót sem értett meg az írásból,gondolom,fidesz-szavazó...
Text adósság
2013. augusztus 25. 21:37
Ilyen nyúlfoggal lehetnél Dési barátnője. Egy fogszabályzót hordhatnátok mind a ketten, ilyen Bajnai kezelte válságos időben. Hol te vennéd be a fogszabályzót hol Dési elvtárs. Prutty!
atila68
2013. augusztus 08. 06:06
A hölgy vélhetően a Népszavában rendszeresen megjelenő egész oldalas (cca. másfél milla hetenként) Közgép hirdetésekre gondol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!