A Blikk és az emberi méltóság

2013. július 28. 09:35

A Blikk határolódik el az emberi méltóság megsértésétől? Hiszen ők napról napra ezt csinálják, hahó!

2013. július 28. 09:35
Lakner Dávid
Alternatíva

„Azt viszont, amikor egyesek amiatt örömködnek, hogy a Blikk milyen jól megszabadult a vállalhatatlan kollégától, egyszerűen nem tudom megérteni. A Blikk határolódik el az emberi méltóság megsértésétől? Hiszen ők napról napra ezt csinálják, hahó! Kéjesen vájkálnak mások magánéleti nyomorúságaiban, amikor csak tehetik! Ahogy a bulvárlapoknál szokás: részletezni rendkívüli precizitással nők megerőszakolását, gyermekek meggyilkolását, színészek és énekesnők haláltusáját.

Nem is kell sokáig kutakodni a lap oldalán, ha éppen egy príma áldozathibáztatós cikket szeretnénk találni. »Éjjel-Nappal Budapest Szandi ízig-vérig nő, minden porcikájával szenvedélyesen szeret, és olykor-olykor meggondolatlanul cselekszik. Három évvel ezelőtt azonban a sorozat vadmacskája komoly árat fizetett a szenvedélyességért. Egy vita hevében felpofozta az akkori barátját, aki visszaütött. Egyetlen pofonnal sikerült beszakítania a dobhártyáját« – írják július 27-én, mintegy azt sugallván, hogy az említett nőnek saját hibája folytán kellett elszenvednie a verést. Nem barátja volt meggondolatlan, hanem ő, így hát »komoly árat fizetett« a hevességéért.

A cikk aztán innen úgy folytatódik, hogy Éjjel-Nappal Szenvedélyes Szandi bevallja bűnét, »elismerem, én kezdtem az egészet«. A lap készségesen közli azt is: »barátja azért nem kísérte el a kórházba, mert akkor még nem is sejtette, mekkora bajt okozott«. Az írásnak a vége lesz a leginkább horrorisztikus: »Szandi végül megbocsátott, olyannyira, hogy később már együtt nevettek a történteken. – A párom gyakran hülyéskedett velem, amikor nem értettem, mit mond: melyik füleden van a telefon? Hallasz te rendesen? Olyankor mindig elhallgattam – mondta Szandika.« 

Csodálkozhatunk-e azon, hogy az efféle írásokat közlő lap munkatársai azt hiszik, a nemi erőszak olyasmi: a lány felvesz egy szexi rucit, a földön csúszva-mászva kínálgatja magát, a szerencsétlen férfiak pedig csupán teszik, amire vérük kötelezi őket? Pedig az erőszak éppenséggel az, amit a Visszafordíthatatlan című film tűpontossággal megmutatott nekünk: lerombolása mindennek, ami szép és jó ebben az életben, az emberi létben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
David Karúszó
2014. január 10. 10:45
A legjobb az volt, amikor a (színvonaltalan) Napló Barcza Gabija összedobott egy kamu riportot, amit nagy dirrel-dúrral leadott a (színvonaltalan) Napló. Majd kiderült, hogy az egész marhára nem úgy történt, ahogy a kisöreg a riportban előadta, mert a stáb megrendezte a jelenetet. A vége az lett, hogy Gabinak menni kellett, mert a (szintén színvonaltalan) TV2, és a Napló is (!) elhatárolódott a botránytól. Az a Napló határolódott el, amelyik hétről-hétre gyártja a vacakabbnál vacakabb "ripotokat" mindenféle csipp-csupp, a szélesebb népréteget érdeklő témákról.
geraz51
2013. augusztus 15. 18:10
A magyar újságírók 60-70% a minimális etikai norma szintjét sem éri el.
Fahrenheit 451
2013. augusztus 09. 19:38
"A Blikk határolódik el az emberi méltóság megsértésétől? Hiszen ők napról napra ezt csinálják, hahó! Azt viszont, amikor egyesek amiatt örömködnek, hogy a Blikk milyen jól megszabadult a vállalhatatlan kollégától, egyszerűen nem tudom megérteni." A Blikk egy bulvárlap, de ha ezt nem akarja túlspilázni és meghúz egy határt a további szélsőséges túlkapások előtt az lenne baj? Továbbá: "Ha ketten csinálják ugyanazt, az nem ugyanaz." Egy bulvárlapnál nem csoda, ha celebpletykákon nyerészkednek, de ha politikai lapok használják ezt politikai célokra, az az igazán etikátlan, elfogadhatatlan. Ehhez a témához szorosan tartozik, hogy bírósági ítéletek alapján az MNO százszámra helyreigazítja hazugságait apró betűkkel, rejtett zugaiban és röhög a markába, hogy a fideszbolsik ma is a címlapont megjelentetett kolumnás hazugságait idézgetik.
KannibálTatárÚr
2013. július 29. 16:13
Akkor nagyon sokszor halálra vernék a nők a férfiakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!