Nem adott ki emlékbélyeget Alijevről a Magyar Posta

2013. május 14. 08:07

Az Alijev-emlékívet Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége saját költségére, a Magyar Posta Zrt. közreműködése nélkül bocsátotta ki.

2013. május 14. 08:07
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kormany.hu

A félreértésen, téves fordításon alapuló sajtóhírekkel szemben a Magyar Posta Zrt. sem Azerbajdzsán budapesti nagykövetségével közösen, sem önállóan nem bocsátott ki bélyeget, emlékívet Hejdar Alijev születésének 90. évfordulója alkalmából.

Az emlékív nem klasszikus bélyeg, nem postai értékcikk, emlékívet bármely szervezet vagy akár magánszemély mindenféle jogszabályi korlátozás nélkül megjelentethet. Az Alijev-emlékívet Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége saját költségére, a Magyar Posta Zrt. közreműködése nélkül bocsátotta ki.

Az állami vállalat szerepére hivatkozó azeri híradás félreértésen alapul. A hírügynökség a Magyarországon tervezett kulturális rendezvényekről kapott tájékoztatást dolgozta fel. Az angol nyelvű szövegváltozatban összekeveredik a nagykövetségi magánkiadásban megjelent emlékív a valóban közös kiadásban tervezett – kulturális kapcsolatokra utaló – bélyeggel.

Magyarország és Azerbajdzsán várhatóan idén júniusban bocsát ki bélyeget, amely a két ország népi iparművészetében fellelhető hasonló folklór motívumokat mutatja majd be.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2013. május 14. 13:48
Addig, míg a Magya Posta NEM KÉR a hivatalos azeri hírügynökségtől helyreigazítást, okkal feltételezjető, hogy (ezúttal is) hazudnak. Egyelőre az egész világon az a hivatalos azeri állami hírügynökség által kiadott közlemény áll, hogy a Magyar Posta, és az azeri állam közösen bocsátották ki az "emlékívet" (ami mindazonáltal valójában egy speciális bélyeg, aki nem hiszi, nézze meg, egyszerűen csak nincsen névleges értéke). Ezzel szemben egyelőre pusztán a posta belföldi használatra szánt golyófogó magyarázkodása áll.
gross
2013. május 14. 12:35
Egy ilyen emlékívet bárki rendelhet, semmi politika nincs benne - pont mint a belga bélyegek, amit a kamasuka nevű nick állandóan betesz.
kamasuka
2013. május 14. 12:17
Btw, ez persze nem index címlap, pl. ilyen szöveggel: "Tegnap nagy faszok voltunk ..." ;)
Natty Bumppo
2013. május 14. 12:11
Kb ennyi az igazság a ballibek egész lényében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!