Ilyen alapon Berija-sorozatot is kibocsájthatna a posta

2013. május 14. 09:50

Miközben a kormány folyamatosan „komcsizik”, utcaneveket tiltat be az MTA közreműködésével, aközben merőben üzleti alapon a Magyar Posta Aliyev-emlékívet bocsájt ki.

2013. május 14. 09:50
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Orbán bevallása szerint a kommunizmus engesztelhetetlen ellensége.

Ehhez képest a Magyar Posta az idősebb Aliyev 90. születésnapja alkalmából »emlékívet« bocsájt ki. Gondolom, ehhez semmi köze a kormánynak:))) 

Gejdar Alijevről (Heydar Aliyev), ha magyar lenne, manapság még egy gazos csapást se nevezhetnének a városszéli rekettyésben, mert hogy ez a jóember évtizedeken át szolgált a szovjet állambiztonság kötelékében. A '40-es évek elejétől előbb az azerbajdzsáni NKVD (Belügyi Népbiztosság), majd az MGB (Állambiztonsági Minisztérium), míg Sztálin halála után a KGB egyre magasabb rangú munkatársa volt. 1964-ben már az azerbajdzsáni KGB helyettes vezetője, 1967 és 1969 között a tagköztársaság Állambiztonsági Bizottságának (KGB) elnöke. Innen került az azeri Kommunista Párt élére. Az SZKP azeri »részlegét« egészen 1982-ig vezette, amikor is kinevezték a szovjet szövetségi kormány egyik első miniszterelnök-helyettesévé (merthogy első miniszterelnök-helyettesből is több volt). Párhuzamosan ezzel 1982 őszén beválasztották az SZKP legfelsőbb vezető testületébe, a Politikai Bizottságba. A PB tagja maradt egészen 1987 őszéig, amikor Gorbacsov kezdeményezésére fölmentették első miniszterelnök-helyettesi posztjáról és nyugdíjazták.

Hmmmm...

Miközben a magyar kormány folyamatosan »komcsizik«, utcaneveket tiltat be az MTA közreműködésével, aközben merőben üzleti alapon az állami tulajdonban lévő Magyar Posta Aliyev-emlékívet bocsájt ki. Ilyen alapon akár még arra is számíthatunk, hogy a közeljövőben Jagoda-, Jezsov- és Berija-sorozattal örvendeztet meg bennünket szeretett postánk és a mi drága antikommunista miniszterelnökünk. Amúgy elvi, morális alapon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GáborGábor
2013. május 14. 14:28
fletó csak irigy!!! igazán kitüntethetnék már végre őt is!!! még támogatnám is!!! bárcsak kapna már egy post-humus díjat, mint a valaha volt legrosszabb magyar miniszterelnök...
Hober Marlow
2013. május 14. 13:52
Ez a pöcs egyre többször lukrafut :D
Claypool
2013. május 14. 13:26
Jól bemagoltad Feri, úgy harminc éve! Feri idiótaságától függetlenül azonban tényleg kevés dolog indokolja ezt a bélyegkibocsájtást, a belebegtetett azeri olajon, és földgázon kívül.
Bábeli békák
2013. május 14. 13:07
“A félreértésen, téves fordításon alapuló sajtóhírekkel szemben a Magyar Posta Zrt. sem Azerbajdzsán budapesti nagykövetségével közösen, sem önállóan nem bocsátott ki bélyeget, emlékívet Hejdar Alijev születésének 90. évfordulója alkalmából.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!