Visszavárjuk Gerendás Pétert

2013. április 03. 07:52

De visszavárjuk azt az ötszázezer honfitársunkat is, akik jövőjüket féltve kényszerültek külföldre. Hiszünk és bízunk benne, hogy ha a sötétség távozik, ők visszajönnek.

2013. április 03. 07:52
Horváth Csaba
MSZP.hu

„Megdöbbentett a hír, miszerint Gerendás Péter távozik az országból. Döbbenten, de nem értetlenül állok. Nagyon is értem azt, amiről Péter írt.

Magyarországon ma nincs nácizmus, de vannak nácik. Nincs fasizmus, de vannak fasiszták. És egyre hangosabbak. Még 10 éve is elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaki a nyílt utcán üvöltve zsidózzon, cigányozzon, buzizzon. Szégyen volt antiszemitának, rasszistának, homofóbnak lenni. Bizonyos körökben ma már dicsőség. Pedig most is szégyen. Egy ország szégyene.

Ne legyen kétségünk: ez a szégyenletes hozzáállás ma a Jobbik sajátja. De szalonképessé a Fidesz tette. Azzal, hogy hallgat, vagy ugyanazt a pár sort csépeli semmitmondóvá, amikor valamely kisebbséghez tartozó honfitársunkat atrocitás ér.

Az ő hallgatásuk minket kötelez szólásra. Nekünk kell elmondani, hogy Magyarország nem ilyen. Azt, hogy a mi hazánkban senkinek nem kell félnie származása, bőrszíne vagy akár politikai nézetei miatt. A mi hazánkban a demokraták vannak többségben. Nem kétharmados, hanem jóval nagyobb többségben.

Gerendás Pétert a származása miatt patkányozták le az utcán. Azt írja, »még ma is ott állok az utcán, megdermedve«. Mi pedig ott állunk Péter mellett, de nem megdermedve. Mert nem félünk, és olyan országot akarunk, ahol senkinek nem kell félnie. Keményen dolgozunk, hogy jövőre leváltsuk a Fideszt.

Magyarországon ma még tapintható a félelem a létbizonytalanságtól, a munkahelyek elvesztésétől, a kilátástalanságtól. Ez az a félelem, amely családtagjainkat, barátainkat távozásra sarkallja. Ez az a félelem, amelyre nemet kell mondanunk!

Visszavárjuk Gerendás Pétert, de visszavárjuk azt az ötszázezer honfitársunkat is, akik megélhetésüket, egzisztenciájukat, jövőjüket féltve kényszerültek külföldre. Hiszünk és bízunk benne, hogy ha a sötétség távozik, ők visszajönnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. április 04. 07:49
Elvtársak sok szeretettel köszöntöm önöket, főleg Horvát Csabi elvtársat, alkalmából, főleg azokat akik már alig várták hazánk szovjet hadsereg általi megszállását. Éljen és virágozzék a megbonthatatlan szovjet magyar, valamint a megbonthatatlan 3 ezrelékes de lehet 0,3 tized százalékos magyar szovjet barárság! Éljen Horvát Csabi elvtárs, éljen az ingyen BKV! Hümm!
Next adósság
2013. április 04. 06:45
Elvtársak sok szeretettel köszöntöm önöket, főleg Horvát Csabi elvtársat, alkalmából főleg azokat akik már alig várták hazánk szovjet hadsereg általi megszállását. Éljen és virágozzék a megbonthatatlan szovjet magyar, valamint a megbonthatatlan 3 ezrelékes de lehet 0,3 tized százalékos magyar szovjet barárság! Éljen Horvát Csabi elvtárs, éljen az ingyen BKV! Hümm!
catalina9
2013. április 03. 15:17
Az MSZP 1994 óta az SZDSZ foglya, hányje veti magát, de csak a láncait csörgeti. Az SZDSZ pedig folyamatosan tömi őket a nácizással, antiszemitázással, amire nem mernek nemet mondani, mert akkor aztán végképp elvesztik a mértékadók "támogatását" andrás50 2013. április 3. 09:07 Az nem lehet igaz hogy ezek nem veszik észre, hogy ez a mindennapos nácizást fasisztázást mennyire utálja már a nép, és ez miatt egyre többen oda állnak jobboldal mellé.
catalina9
2013. április 03. 15:14
Tudják ők azt jól, de muszáj csinálniuk, mert ezzel tudják biztosítani az SZDSZ támogatását, vagyis a Goldman sachs, Paul Lendvai, Cohn Bendit stb. rokonszenvét. andrás50 2013. április 3. 09:07 Az nem lehet igaz hogy ezek nem veszik észre, hogy ez a mindennapos nácizást fasisztázást mennyire utálja már a nép, és ez miatt egyre többen oda állnak jobboldal mellé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!