Megjegyzések Gerendás Péter búcsúleveléhez

2013. április 02. 12:54

Olvasom, hogy Gerendás Péter is megírta a búcsúlevelét és elhagyja az országot. Péter menj utadra.

2013. április 02. 12:54
Hortolányi Gábor
A kígyó biciklizik

„Olvasom, hogy Gerendás Péter is megírta a búcsúlevelét és elhagyja az országot.

Péter menj utadra.

Ám ha kérhetem az itthoni sikertelenségedet, pénztelenségedet, anyagi kudarcaidat ne fogd se származásodra, se a jelenlegi rendszerre, mert ez nettó hazugság.

Te írod, mindig is másodvonalbeli zenésznek számítottál, ami előre vetítette, hogy az idő múlásával művészeted már nem lesz piacképes bármennyire zseniális is az. Egyszerűen eljárt feletted Magyarországon az idő. Ezt tudomásul kell venni.

Ahogy gondolom te sem vetted komolyan, hogy hatvanévesen még haknizol majd vidáman és boldogan élsz.

Ez a világ nem ilyen - máshol sem.

Sok szerencsét kívánok neked és a családodnak egy másik országban - bár szerintem ott talán még jobban fogsz nélkülözni, amint az ottani tizenöt perced letelik.

Szó nélkül viszont nem tudok elmenni leveled néhány mondata felett.

»Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás.«

Magyarország nem fasizálódik, csak ti a kudarcaitokat, erre kívánjátok fogni. Arról van szó, hogy szépen lassan lecserélődik a magyar értelmiség krémje, mert a társadalom nem tart a múltbélire igényt. Egyrészt mert mindig is szolgája volt a balliberális politikai maffiózóknak és azok kegyelemkenyerén élt, másrészt mert a társadalom már nagyon unja azt a jajveszékelést, amit bemutatnak egzisztenciaféltés okán.

A társadalom valóban elutasít, de sem nem megbélyegez, sem nem kilök magából. Pláne nem faji alapon. Ez csak a kényszerképzetetek, egy olyan már-már undorító védekező-támadó mechanizmus, ami szerintem aljasság azokra nézve, akiket a valódi fasiszták és nácik megsemmisítettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2013. április 03. 13:34
Az MSZP még ennél is nagyobb gátja lenne, egyébként senki sem kérte, hogy adósítsák el az országot és valósítsák meg a választási ígéreteiket, még a népszavazás sem kötelezte őket ilyesmire, igaz, azzal a Fidesz tényleg sokat ártott. De ha az ország érdekével is törődtek volna a szocik, nem csak a népszerűséggel, azzal, hogy megnyerjék a következő választást, akkor eredményesebbek lettek volna. De ezeknek még a csőd is belefért volna, arra is ki kellett nevezniük Bajnait, hogy elvigye valaki a balhét helyettük. A Fidesz most már egy nagyon szűk kényszerpályán van az MSZP miatt.
MérlegElőd
2013. április 03. 13:15
A fidess szűámláján nem csak az elmúlt 3 év van. A fidess számláját a maszopra kent időszak is terheli. Az, az időszak, amiben Medgyesy 100 napjainak ígért tartalmát fillérre bevasaltatta. Majd amikor ez kölcsön felvételébe torkollott, közölte, hogy a választási ígéreteket nem szokták komolyan venni. Aztán fletónak estek neki, minden módon szabotálva az ország vezetését. Azon poénkodtak a fidessesek egymás között, hogy gyurcsány egyik kormányprogramját sem sikerült megvalósítsa, mert mindegyiket tönkreverték. Eredménye? Folyamatos kölcsön felvételek, romló gazdasági állapot. ...és most ezt a fidess rombolást kéritek számon a maszopon. Erélytelenségükkel, gátlástalan tolvajlásaikkal ők is hozzájárultak e helyzethez, de kizárólagosan őket tenni felelőssé arcátlan hazugság, a választók előre megfontolt, tematikus félrevezetése. Jó lenne eltakarítani őket! Ellenségeskedjenek telefonon, hogy ki fizeti a hívást a vagyonelkobzásaik után, az adósok börtönében. Ennek jelenleg ti vagytok a gátjai.
puszika
2013. április 02. 17:11
Semmi más nem történt, csak Gerendás rossz tanácsot kapott.Nem gondoltam volna hogy ennyire naív.A tanácsadók meg dörzsölik a tenyerüket. Ennyi!
koronaszepe
2013. április 02. 16:46
Egy hevenyészett megjegyzés; a fasizálódás talán valóban erős kifejezés, de mindenképpen van egy erősödő rasszista, antiszemita közbeszéd. Szalonantiszemitizmus, szalonrasszizmus, ami mindenképpen fülsértő, az érintetteknek pedig sértő. Ez, az utóbbi évek "terméke", és bizony, olyan véleményformálók mint ötöske primér felelősséget viselnek tárgykörben. Ötöske és a Fidesz, aki ugye nem az, de mindenképpen szeretne annak látszani. Olvasom, hogy a minap a székházfoglaló egyetemistákat shalom köszöntéssel fogadták a fidesz-székház dolgozói. A Fidesz kommunikációs igazgatója Csurka emlőkön nevelkedett. De lehetne hosszan sorolni a Fidesz és a kormány felelősségét tárgykörben, a Kárpátia együttestől Bakay Kornélig. Ott tartunk, hogy egy buszmegállóban jólöltözött, jólszituált, jóarcú emberek nem szégyellnek fennhangon zsidózni, buzizni, cigányozni. Észre sem veszik magukat. Mondom, lehet, hogy a fasizálódás erős kifejezés, de hogy valami történt, azt a vak is látja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!