Gerendás Péter búcsúlevele – kicsit másképp…

2013. április 08. 07:31

Gerendás Péternek nincs igaza. Magyarország nem fasizálódik. A magyar ember soha nem volt fasiszta. Normális ember nem lehet fasiszta. Egy szűk kisebbség az lehet, és az is volt.

2013. április 08. 07:31
Herényi Károly
NOL
„Gerendás Péternek nincs igaza. Magyarország nem fasizálódik. A magyar ember soha nem volt fasiszta. Normális ember nem lehet fasiszta. Egy szűk kisebbség az lehet, és az is volt. Egy nyomorult, tehetségtelen, erőszakos kisebbség, amely túlharsogta a józan, tisztességes többséget. Egy szűk, nácit játszó, műveletlen, vallástalan, tehetségtelen kisebbség ma is túlharsogja a normális többséget. Megszégyenítik – ahogy Szálasiék tették – az árpádsávos történelmi zászlót.

Nyilas egyenruhára hajazó jelmezben masíroznak, a zsidóktól és a cigányoktól akarják megvédeni a magyarságot. Pedig ezektől az operettbe való álmagyaroktól kellene megvédenünk magunkat. Miattuk röhög és szánakozik Magyarországon a világ és Európa. Gerendás Péter talán már megszokta, hogy lezsidózzák. Neki már nem ez fáj. Neki a normális többség hallgatása fáj. Az fáj, hogy a többség úgy gondolja, a demokráciában minden politikai gondolkodásnak helye van. Pedig nincs. A náci gondolkodás idegen a demokráciától. Egyszerűen azért, mert a náci gondolat a demokráciában szalonképtelen. Illetlen, ízléstelen, nem odavaló. Egy demokrata megveti, szánja, kiközösíti a náci gondolatot.

Kiközösíti, mert ismeri a XX. század történelmét, a weimari demokráciát. Tudja, hogy egy Hitler nevű gazember hat ember által alapított pártja demokratikus úton hogyan jutott a világ felégetésének és hatmillió ember elégetésének lehetőségéhez. Megtévesztett, félrevezetett, egyébként jó szándékú, de félművelt emberek milliói támogatták ebbéli törekvésében. Elhitték ennek a félbolondnak, hogy a német faj –nem teljesítményéből adódóan, hanem születéséből eredően – különb a többi népnél. Ahogy sok mai félbolond elhiszi, sőt hirdeti, a magyar különb a szlováknál, románnál, ukránnál, minden környező nációnál. Sőt, még azt is hirdetik, hogy világnemzet vagyunk, habár ennek az értelmét még senki nem fejtette ki. Talán azért vagyunk azok, mert csak nekünk volt egykor világútlevelünk.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bro222
2013. április 08. 18:07
”Gerendás Péternek nincs igaza” Már majdnem elhittem, hogy Herényi tényleg így gondolja, de a cikk folytatása bebizonyította az ellenkezőjét. Fasisztázni a NOL-ban, van ennél lejebb, kedves Herényi?
kjkj945
2013. április 08. 17:26
hazudnol her ger f@s nyi zsi ci!
tóth mária
2013. április 08. 17:15
Aljas vagy Herényi, aljas a szöveged is!
francúzis
2013. április 08. 16:34
Most akkor lehet nácizni?:) Nekem az tetszik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!