Péter! Nekem jobb ötletem van!

2013. április 02. 16:33

Nem találtad meg a módját az átállásnak, nem sikerült felkészülnöd az új korszak új kihívásaira.

2013. április 02. 16:33
Bolyki György
Bolyki György
Művész-ember

„Tudod, tisztellek, szeretlek, és pont ezért fontos a leveled. Olyannyira fontos, hogy szeretném, ha a sok mocskolódó kommenten kívül kapnál egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást. 

Legfontosabb mondataidra szeretnék reflektálni, és megosztani gondolataimat.

»…nem dughatom tovább a fejemet a homokba. 15 lemez, számtalan rangos díj után úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet.« 

Péter!

A fenti idézet kapcsán tényleg ne dugjuk a fejünket a homokba!

15 lemezről írsz. Tudom, volt olyan időszak az életedben, amikor jól fogytak a lemezeid – mint általában minden tehetséges előadónak. De azt is tudja az egész zenei szakma, hogy azok a típusú lemezek, melyek a nevedhez (is) fűződnek, tíz éve folyamatosan csökkenő számban keltek el. Az elmúlt öt évben, ha egy ilyen kiadványból megvettek 1500 példányt, az már óriási sikernek számított. Ez nem csak rád volt érvényes, hanem az egész szakma hozzád hasonló kaliberű és stílusú előadóira. A CD ipar összeomlott, ezt öt éve mindenki látja, tudja. Ennyi ideje készül az egész zeneipar átállni, megújulni, együtt élni az új kihívásokkal. Péter! Az, hogy a lemezek nem jelentenek megélhetési lehetőséget, nem új dolog, és nem csak téged érint! Legfeljebb annyiban érint téged jobban, hogy nem találtad meg a módját az átállásnak, nem sikerült felkészülnöd az új korszak új kihívásaira.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toportyántiszteletes
2013. április 03. 09:16
A kormány valójában eszképista, pattanásos, szerepjátékokba menekülő gátlásos tinédzserként viselkedik, aki indokolt kisebbrendűségi komplexusát basáskodással, pofátlansággal és arroganciával leplezi,
krisztoforo48
2013. április 03. 09:12
A siker egyetlen garanciája:olyan "terméket" kell előállítani,amelyre van vevő,igény.Ha ez nem megy,akkor mással kell próbálkozni,hátha az sikeresebb lesz. Obulus maga reklámozta,hogy ki Ő vagy másfél éve,úgyhogy nem kell meglepődni,ha ez előjön.
Funyi1
2013. április 03. 09:07
Asztalos maradj a gyalúpadnál! - csinázott volna inkább kissámlit, - hisz asztalos a szakmája - s kevesebb gyereket! .... - oszt, hogy birizgálja azt a gitárt, és szépen szól?! - abbúl mög számarányosan kevesen tudnak mögélni világszerte! ..., Gerendásnak sem sikeredett!! - möghogy mi köze van az asztalossági és a gitárbirizgálási sikertelenségének a zsidóságához?! ..., AZ valami érdem, vagy kiváltság, külön joga van a sikerhez, - jár neki??! - eddig nem is tudtam, hogy Zsidó!! ..., de most mán tudom, hogy mi a baja .... Kiesett a cumi a szájából, s most sír, hogy "fasizálódik Magyarország" ... - pedig nem kéne, mert nem igaz, ellenszenvet szül és kontraproduktív! Miért is nem gyűjtenek neki a MjŰvész kolegái, vagy a Zsidó segélyszervezetek, vagy a Nagycsaládosok ..... ??! - vagy akkor mennyen szép csendben Mózes hírével! ..., Hova is?! - hova is kell most éppen egy Kilencgyermekes sikertelen zsidó gitárbirizgátor ... ??! Kanadába, Amerikába, Ángelisbe, Francba, ... vagy a megyszünt Germán Múltikúltiba ... ???!
Zokni
2013. április 03. 08:17
Mi az ördögöt papol? A mocskolódást érje meg egyszer úgy, hogy simán lezsidózzák, le mocskos magyarozzák, vagy egyszerűen azt mondja egy (vagy több - sok) teljesen ismeretlen valaki, hogy "ja, maga az a barom Bolyki"? Nem értem! Önök, a kollégái, akik állítólag "tisztelik, szeretik", - megbolondultak? Ha valaki a vereségéről, kudarcáról számol be, és annak kapcsán LÉTEZŐ okokról, melyek a kedvét szegik, lelkesedését gyengítik, és nem utolsó sorban a lehetőségeit korlátozzák, akkor mindjárt ki kell oktatni? Azért, mert Ön az ég adta minden stílusban és műfajban próbálkozik? Más nem akar! Nem tud. Van ilyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!