Kormánypárti tényfeltárás – létezik ilyen?

2013. március 26. 17:01

Kérdezzük csak meg a Célpont munkatársait: mit csinálnának, ha egy, Simicska Lajost kompromittáló dosszié hullana a postaládájukba?

2013. március 26. 17:01
Papp László Tamás
Átlátszó blog

„Mi van még a NER-korszak Célpontjában? Halált megvető nemzetközi leleplezések. Feltárja a szélsőjobb-veszélyt – Ausztriában. Így figurázva ki Paul Lendvai valóban botrányosan elfogult, szoclib propagandafilmjét. Meg a felháborodott riportot arról, hogy Kanadában bezzeg lehet cigánybűnözésről beszélni. »Az ombudsman még nem írt nekik levelet, hogy nincs »cigánybűnözés«? Nem fenyegetik őket képernyő-elsötétítéssel? Miért nem háborognak a roma jogvédők? Nekik lehet?« – dohognak a kettős mércén. Ezekben a riportokban lehetnek akár valós leleplezések, jogos kérdésfelvetések is. Ahogy természetesen nem zárható ki, hogy egyik-másik, médiapellengérre állított szoci önkormányzat-politikus netán tényleg sáros ebben-abban. Csakhogy ettől függetlenül talán némi joggal tehető fel a kérdés: a Hír Tv munkatársai szerint tényleg ezek napjaink legütősebb korrupciós ügyei? Olyan könnyű volna minderre egyenesen benyögni az őszintét. Hogy mi, itt ennél a csatornánál soha nem fogjuk ezt a kormányt leleplezni, mert a kormánypártot szolgáljuk, a Fidesz érdekében dolgozunk, és erre még büszkék is vagyunk. Ilyen gátlás nélküli önvallomást aligha fogunk hallani. Még a legelfogultabb hatalomszolgáló újságíró sem mondaná ki ennyire nyíltan, többségük pedig még önmagának is képes bebeszélni, hogy ő a népért, a nemzetért, a demokráciáért, egy értékrendért melózik, nem holmi pártközpontért.

Kérdezzük csak meg a Célpont munkatársait: mit csinálnának, ha egy, Simicska Lajost kompromittáló dosszié hullana a postaládájukba? Biztos nem azt felelnék, hogy azonnal rohannék vele a Simicska úrhoz, és még segítenék is neki kinyomozni, miképp szivárgott ki. Mert ezt így azért nagyon égő volna kimondani. A legtöbb holdudvari zsurnaliszta valahogy úgy rendezi el magában, hogy én nem a Pártot, hanem az Igazságot szolgálom, arról pedig nem tehetek, hogy szinte mindig az én pártomnak van igaza. Afféle önlegitimáló okoskodás ez, hogy a világ persze nem tökéletes, de mégis csak az én pártom alkotja a jobbik (vagy kevésbé rosszabbik) részét, így nem szabad ezt az oldalt leleplezésekkel gyengíteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2013. szeptember 23. 01:27
Akkor mire is írta a 90-es években Bayer, hogy úgy nézett ki a Fidesz, mint egy drogbáró rezidenciája? Óh, azok a tiszta, becsületes fiúk... Egyébként meg ha 20 rugón megbuksz, akkor minden rendes maffiából kirúgnak. A pancsereket sehol sem szeretik.
geraz51
2013. május 15. 18:34
A FIDESZHEZ kevés nyakkendős bűnöző csapódott a 90-es évek elején,maradtak az MSZP-nél.Politikai hatalmukat gazdaságivá alakították,nem foglalkoztak olyan kicsi párttal mint a FIDESZ.95 -től jött a meglepetés rohamosan erősödött a FIDESZ és kialakított egy másik vállalkozói garnitúrát akik tiszták voltak.Persze itt is akadt 1-2 kisebb próbálkozás de hamar kiebrudalták.Én egy kisvárosban élek ,nálunk 20000 forintos ügy miatt váltották le a helyi elnököt,pedig csak elfelejtette elkönyvelni.Most már biztos van egy pár nagy zsugás.tessék itt a terep buktassátok meg őket.De csak pofázni tudtok konkrétumok nélkül.Nálatok meg kell még 30 év mire kihalnak a nyakkendőseitek.
johnnyrotten
2013. április 01. 22:30
Te kretén, dobj egy simicskás dossziét a Célpont postaládájába, ha van olyanod! Vagy még inkább ne csak ugassatok, hanem tárjátok fel ti a disznóságokat! Nem megy? Akkor mire a nagy szájtépés, Papplacitomi, he?
szintiboj
2013. április 01. 22:30
Pl. az újságíró klubból nagyon sokat lehet tanulni...:DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!