Új egyensúlyt keresek

2013. március 08. 08:45

A cél az, hogy minél alacsonyabb potenciális alkoholszint mellett tudjunk fenolosan érett, tökéletes egyensúlyú szőlőt szüretelni.

2013. március 08. 08:45
Légli Géza
Bordogság

- Saját telepítésű tőkék vannak Lakitetőn, milyen idősek a tőkék?

- Igen saját telepítés, idén lesz 6 éves.

- Azért ilyen friss és gyümölcsös stílusú a bor, mert ez lesz ennél a fajtánál a jövőbeni koncepció vagy csak az ültetvény kora miatt ilyen és ez a jövőben változni fog?

- Most azt gondolom, ez lesz a stílusa, ezért alacsony terhelés mellett 12-13 közötti potenciális alkoholra szüreteljük, rövid héjon tartás után csak a színlével dolgozunk, 1000 literes ászok hordóban fejlődik pár hónapot, majd irány a palack.

Egyébként alapvető cél 2011-től egy új egyensúly keresése, ami egyszerű egyenlet, megvalósítása évekbe fog kerülni: minél alacsonyabb potenciális alkoholszint mellett tudjunk fenolosan érett, tökéletes egyensúlyú szőlőt szüretelni. Ez egyébként a szőlészeti munkán fog múlni és a napra pontos szüreti időponton.  

- A syrah mellett tervezel-e még újabb szőlőfajtákkal?

- Idén termőre fordul a cabernet sauvignon a Vitézben, bár a Púposban már foglalkoztam vele.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!