Meteorit

2013. február 16. 09:37

Minél inkább körülbástyázzuk magunkat műszaki eszközökkel, annál inkább kiszolgáltatottabbak vagyunk.

2013. február 16. 09:37
Lukács Csaba
MNO

„Technikailag tökéletesen felszerelt világban élünk – lám, az Urál hegység környékén is számtalan embernek van okostelefonja, tökéletes minőséget rögzítő videója, és ezeket tudják is használni, így a képeket néhány perccel az esemény bekövetkezte után már a világ másik felén is láthattuk. A kérdés az, hogy a számtalan kütyü mellett megmaradt-e a józan paraszti eszünk, ami kulcsfontosságú lehet a kritikus pillanatban – ellenkező esetben ugyanis csak arra elég a technika, hogy tökéletes minőségben rögzítsük a saját halálunkat.

A tapasztalatom ugyanis az: minél inkább körülbástyázzuk magunkat műszaki eszközökkel, annál inkább kiszolgáltatottabbak vagyunk. A pénzünk elhitette velünk, hogy sérthetetlenek lettünk, és mindig minden tökéletesen fog működni. Legyőztük a természetet! – hirdették nem is olyan régen a vas és acél országának építői, és ezt annyira elhittük, hogy ha a természet odacsap, csak nézünk bután.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2013. február 16. 10:30
A technika már annyit fejlődött az elmúlt évtizedekben, hogy MOST már rég' itt kellene lenni a Kánaánnak. De nincs!
kjkj945
2013. február 16. 10:07
„Technikailag tökéletesen felszerelt világban élünk" És a siriusiak tevékenységeit mikor mutatják? Vagy azt, hogy mi történik a Proxima Centaurin??
Zokni
2013. február 16. 09:45
Közhellyel vitatkozik közhelyesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!