Légy üdvözölve, érezd magad otthon Szlovákiában!

2013. február 27. 08:35

Robert Fico Szlovákia sötétebbik felének vezére. Bár közös szégyenünk, aki álarcát levetve ismét megmutatta valódi énjét, mégis pusztán epizódszereplő.

2013. február 27. 08:35
Király Zsolt
Körkép

„Robert Fico szavaival nekirontott legalább egy millió itt élő embernek, kollektívan másodrendű, megtűrt kategóriába sorolva fél millió magyart is. Köztük olyanokat, akik legutóbb tízezrével még rá szavaztak. Hogy nem a hely szelleme hatott rá, nem a Maticás miliő ragadta magával, hanem előre eltervelt politikai húzás volt, mi sem bizonyítja jobban, hogy megbélyegző beszédét papírból olvasta.

Ott, ahol egyébként amióta világ a világ élünk, bár egyesektől állampolgárságukat is megvonják, Saját szülőföldünkön, ahol dédszüleink, nagyszüleink, szüleink sírjai is találhatók. Ahol iskolába, munkába, üzletbe járunk, ahol adózunk ahol nagyrészt örömeinket és bánatainkat is megéljük. Csakúgy, mint a többi 4,35 millió szlovák.

Robert Fico Szlovákia sötétebbik felének vezére. Szerencsére vannak tőle felvilágosultabbak is. Bár közös szégyenünk, aki álarcát levetve ismét megmutatta valódi énjét, mégis pusztán epizódszereplő. És mint olyan, nem lesz itt örökké.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. február 27. 13:15
Aztán kikből lett az a 4,35 millió szlovák? Száz éve kétmilliónyian sem voltak. Szlovákiában a leggyakoribb családnév a Horváth, így magyarosan. De a többinek is magyar neve van Tóth, Rezes stb. Ha fentmaradt volna Magyarország eredeti méretben, akkor ma lenne vagy harmincmillió magyar és egymillió szlovák.
magnamater
2013. február 27. 11:44
Vajon Brüsszelben mért nem észlelik a szlovák politikában a kiáltó ellentmondást: kollektíve bűnösök a magyarok a Benes dekrétum szerint, de kollektív jogaik nincsenek elismerve.
bádogos
2013. február 27. 11:33
Sebaj, majd Viktorral bedobnak együtt még egy pálinkát, és a dolog el van boronálva.
Clermont Vitriol
2013. február 27. 11:03
Fico "alternatív" keménykedése, ugyanolyan "elterelő hadművelet", mint az Ponta székelyzászló ügye. Kár a gőzért uraim, ezt a lemezt már lecserélhetnétek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!