Köztévés sikerpropaganda

2013. január 16. 13:40

A köztévé igazán megtisztelhetné az adófizetőket azzal, hogy hetente kitesz például egy toplistát, amin figyelemmel kísérhetnénk, hogy melyek a legnézettebb műsorok.

2013. január 16. 13:40
Urbán Ágnes
Mérték blog

„A köztévé igazán megtisztelhetné az adófizetőket azzal, hogy hetente kitesz például egy toplistát, amin figyelemmel kísérhetnénk, hogy melyek a legnézettebb műsorok, hogy alakul egy-egy újonnan indított sorozat vagy szórakoztató műsor nézettsége. Ehhez képest egy vegyes tematikájú, strukturált formában adatokat nem tartalmazó, önfényező közlemény listát olvashatunk a Nézettség menüpont alatt. Az már inkább vicces, mint zavaró, hogy a közelmúltban a Petőfi Rádió hallgatottsági adatairól szóló közleményt is itt, a nézettség menüpontban jelentette meg az MTVA.

A nézettségi adatok publikálása és megértése is feltételezi a mérés logikájának és a fő mutatószámoknak az ismeretét. Nem feltétlenül rendelkezik ezzel a tudással mindenki, aki egy műsorszolgáltató honlapjára látogat, így megtévesztőek lehetnek az olyan győzelmi jelentések, mint az Egységben az erő – a közmédia Híradóit nézték a legtöbben vagy a Szombat este a Fölszállott a páva vetélkedő döntője a legnézettebb műsorok között volt. Érdemes a két sajtóközleményt egy kicsit alaposabban is megvizsgálni, jól látszódik belőlük, hogy az amúgy eléggé egzakt nézettségi adatok meghangszerelésével az MTVA miként igyekszik kedvező képet sugallni az elért eredményekről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flanker
2013. január 17. 23:30
Pontosan. A minőségggel kell a nézőt bevonzani, és a kösszolgálatot teljesíteni. Nem sajtóközleményekben hazudozni, ferdíteni, tájékozatlan nézőt (nem az ő hibája) megtéveszteni.
balbako_
2013. január 17. 23:29
A köztévének nem feladata nézettségi csúcsokat döntögetni. Magának Győzike show, nekem Erdélyről képek, Maguknak RambóLXXXVII, nekem Repülj Páva, Maguknal Kálmán Olga, nekem híradó, sportműsorok, színházi közvetítések, effélék. Nézegessék nyugodtan a köztévé pedig kezd kitűnő műsorokat készíteni.
Kandeláber
2013. január 17. 21:08
Kiscica, a köztévén nem megy való világ, győzike, maónika, józsibarát, százféle tehetségkutató, amit a funkcionális analfabéták százezrei néznek esténként kiguvadt szemekkel, mint a ker. kanálisokon. Tudod te ezt jól.
narmer
2013. január 17. 21:07
Kijaza hülye aki azt hírdeti magáról mekkor nagy lúzer vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!